Andreas Iversen, daglig leder, Fleet Complete Norge er glad for at selskapet nå har muligheten til økt markedsføring av sine tjenester innen telematikk- og IoT, etter at det canadiske konsernet har inngått en finansavtale med de canadiske lærernes pensjonsfond.
Andreas Iversen, daglig leder, Fleet Complete Norge er glad for at selskapet nå har muligheten til økt markedsføring av sine tjenester innen telematikk- og IoT, etter at det canadiske konsernet har inngått en finansavtale med de canadiske lærernes pensjonsfond.

Fleet Complete styrkes økonomisk

Penger fra et canadisk pensjonsfond gjør at Fleet Completes Sandefjord-kontor kan øke satsingen på digitalisering av bedrifter innen bl.a. transport og anlegg i Norge.

Publisert

Fleet Complete annonserte 27. november at de har inngått en investeringsavtale med Canadas største pensjonsfond, Ontario Teachers' Pension Plan. Den nye avtalen sikrer Fleet Complete ny kapital og selskapet kan dermed ytterligere styrke veksten i de europeiske og nordiske markedene.

- Det er spennende tider for oss her på kontoret i Sandefjord. Selskapet opplever stor vekst både globalt, og i våre nordiske markeder. At vi nå tiltrekker oss ny kapital fra Canadas største pensjonsfond gjør at vi ytterlige kan øke vår satsing i det norske markedet. Det betyr at vi i enda større grad kan tilby våre kunder solide teknologiske løsninger til riktig pris, sier Andreas Iversen, daglig leder, Fleet Complete Norge.

Canadiske organisasjoner

Pensjonsfondet Ontario Teachers' forvalter en global investeringsportefølje på $193,9 milliarder, og har nå kjøpt seg opp i Fleet Complete gjennom kjøp av aksjer fra nåværende eier, Madison Dearborn Partners (MDP).

- Jeg er veldig fornøyd med at vi nå blir partnere med Ontario Teachers', i tillegg er det jo ekstra gledelig at det nå er to store organisasjoner fra Toronto som inngår et strategisk viktig partnerskap. Vårt partnerskap sikrer at vi ytterligere kan forsterke vår posisjon som verdens raskest voksende telematikkselskap, sier Tony Lourakis, CEO i Fleet Complete.

Investeringen sikrer Fleet Complete betydelig langsiktig kapital som i samarbeid med eksisterende eiere MDP, forsterker grunnlaget for fortsatt høy vekst, både organisk og gjennom nye oppkjøp. Pensjonsfondet har en lang historikk og erfaring med investeringer i innen teknologisektoren, og vil i samarbeid med MDP aktivt kunne bidra til å utvikle og styrke Fleet Complete sin offensive og globale vekststrategi.

- Vi er veldig fornøyde med avtalen og vårt nye partnerskap med Fleet Complete. Vi ser frem til, sammen med MDP, å kunne bygge videre på denne canadiske suksesshistorien. Fleet Complete har gjennom flere år vist en solid vekst underbygget av en velfungerende vekststrategi og innovativ teknologi, sier Jane Rowe, Senior Managing Director, Private Capital, Ontario Teachers' Pension Plan.

Går ikke ut med investeringssummen

Nåværende eiere Madison Dearborn Partners er også fornøyd med avtalen, og Managing Director, Doug Grissom uttaler følgende;

- Fleet Complete har takket være selskapets ansatte, Tony og resten av ledelsen fått oppleve en voldsom vekst de seneste årene. Vekststrategien og utviklingen av produkter og tjenester til markedet har vært helt rett og bidratt til den voldsomme veksten globalt. Vi ser frem til å bygge videre på vårt nåværende momentum og fortsette veksteventyret i samarbeid med våre nye partnere i Ontario Teachers' Pension Plan, og ledelsen i Fleet Complete,

Ingen av partene ønsker å offentliggjøre de finansielle tallene bak investeringen, men kan bekrefte at det er tale om en betydelig sum.