Elektrisk minigraver
Elektrisk minigraver

Volvo skal lansere elektriske minigravere

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har annonsert at de i 2020 vil starte lansering av en serie fullelektriske kompakte hjullastere og minigravere.

Publisert

Som et «avgjørende steg i satsingen på ny teknologi» har Volvo CE annonsert at de fra midten av 2020 vil starte lanseringen av en serie elektriske minigravere (EC15 til EC27) og kompakte hjullastere (L20 til L28), og samtidig stoppe all utvikling av maskiner basert på dieselmotor for disse modellene.

- Med denne beslutningen er Volvo CE den første anleggsmaskinprodusent som baserer seg fullt og helt på en elektrisk framtid for sin kompaktmaskinserie. Dette som følge av en overveldende positiv reaksjon fra markedet på en rekke konseptmaskiner som er testet og demonstrert i nært samarbeid med kunder de siste årene, skriver Volvo CE i en pressemelding.

Beslutningen er også i tråd med det strategiske fokus Volvo Group har på elektromobilitet i alle sine forretningsområder.

Vises på Bauma 2019

De første maskinene vil bli vist på Bauma-utstillingen i april 2019, fulgt av en trinnvis introduksjon marked for marked med opptrapping i 2020.

Elektrisk drift har vist seg spesielt godt egnet for Volvos små maskiner, men selskapet understreker at dieselmotoren fortsatt er den mest kostnadseffektive løsningen på større maskiner.

Med forsknings- og utviklingsressurser som nå konsentrerer seg om rask utvikling av kompakte hjullastere og minigravere, tar Volvo CE med dette et nytt steg mot dieselfrie kompaktmaskiner i fremtiden.

- Tilstrekkelig robust

- Volvo CE leverer på sitt løfte «Building Tomorrow», ved å være ledende pådriver innenfor elektromobilitet og bærekraftige løsninger som bidrar til kundesuksess, sier selskapets president Melker Jernberg.

- Teknologien vi har utviklet er nå tilstrekkelig robust, og dette sammen med endringer i kundeadferd og strengere utslippskrav betyr at tiden er moden for å satse utelukkende på elektromobilitet for vår serie av kompaktmaskiner framover.

Mer informasjon om de nye maskinene vil følge i månedene som kommer, lover Volvo CE.

STILLING LEDIG: