ELEKTRISK: En elektrisk hjullaster kommer åpenbart til Bauma fra Volvo CE. Ellers er produsenten sparsom med bilder av kommende nyheter.
ELEKTRISK: En elektrisk hjullaster kommer åpenbart til Bauma fra Volvo CE. Ellers er produsenten sparsom med bilder av kommende nyheter.

Spennende Volvo-maskiner

MÜNCHEN (AT.no): Volvo varsler flere spennende maskiner, og helt nye konsepter, til Bauma i april.

Publisert

Men maskinprodusenten letter bare så vidt på sløret - for at vi skal bli nesten «irriterende» spente.

Tidligere i vinter ble det klart at Volvo CE vil bytte ut minimaskiner innen gravere og hjullastere til elektriske batterimaskiner og samtidig slutte med utviklingen av dieselutgavene.

På Bauma lanseres to batterimaskiner, men det gis ingen ytterligere informasjon om hvilke. Det er imidlertid lagt ved et bilde av en liten hjullaster med en kabel på siden, så det er å forvente at vi vil se en hjullaster.

For de større gravemaskinene, varsles det at EC200E, EC220E og EC300E blir nyheter. Disse er imidlertid allerede på vei inn i Norge, og flere maskiner ute hos kunder. Den aller største endringen på maskinene som kommer utover nå, er overgangen til Steg V.

I hvert fall nesten, for et par meget pirrende nyheter er også på vei, og dette gjelder helt nye konsepter. For det første kommer Volvo CE med EC300E Hybrid, en hydraulisk hybrid gravemaskin. Volvo har ikke hatt hybridmaskiner tidligere, bortsett fra noen konseptmaskiner både på graver- og hjullastersiden.

EC220E-graveren på Bauma vil også ha konseptet Volvo Active Control som er automatisert bevegelse av bom og skuffe for økt effektivisering av gravingen. Det er alt Volvo er villig til å avsløre i forkant av messen i Tyskland.