BATTERI OG KABEL: Batteri-minigraveren Bobcat E10e lanseres på Bauma. Her er den koblet til strømnettet via kabel.
BATTERI OG KABEL: Batteri-minigraveren Bobcat E10e lanseres på Bauma. Her er den koblet til strømnettet via kabel.

Bobcat med 1-tonner på el

MÜNCHEN (AT.no): Bobcat lanserer en 1-tonns elektrisk minigraver på lithiumion-batteri på Bauma 2019. Maskinen vil være tilgjengelig for kunder etter messen.

Publisert

Minigraveren E10e er en korthekk-modell som holder hele bakenden innenfor beltenes bredder som er 71 cm (kan utvides til 110 cm).

Med null utslipp, støynivå på 64 dB(A) og så smal, er det nettopp arbeid innendørs (og gjerne om natten) Bobcat har hatt spesielt i tankene under utviklingen. Den er tilpasset arbeid med redskap som pigghammer, og en spesiell oljekjøler er montert for å kunne arbeide kontinuerlig med slik jobb over lang tid.

Med ladning i egen «superlader» i pauser gjennom dagen, hevder Bobcat at maskinen skal ha nok kapasitet til full dags arbeid. Maskinen lades fra 0-100% på 2,4 timer i superladeren. Maskinen kan også kjøres på kabel.

Maskinen er bygget ut fra en konvensjonell E10 (nå E10z) som det er solgt over 10.000 av de ti siste årene.

Batterigraveren er utviklet til et avansert nivå, og viktige komponenter er dekket til for å tåle støvete og tøffe omgivelser. Inne i hytta har Bobcat justerbare konsoller for å gi føreren bedre armslag under arbeid.