Heléne Mellquist er utnevnt til president i Volvo Trucks i Europa. Hun kommer fra stillingen som adm.direktør i Volvo Trucks International.
Heléne Mellquist er utnevnt til president i Volvo Trucks i Europa. Hun kommer fra stillingen som adm.direktør i Volvo Trucks International.

Sjef for Volvo Trucks i Europa

Publisert

Heléne Mellquist blir ny sjef for Volvo Trucks i Europa.

Heléne Mellquist, som kommer fra stillingen som administrerende direktør for Volvo Trucks International, er utnevnt til ny president i Volvo Trucks Europe og begynner i sin nye jobb 1. april 2019. Hun erstatter Roger Alm, som tok over som president i Volvo Trucks 1. januar 2019.

Heléne Mellquist har hatt mange ledende stillinger innen Volvo-konsernet siden hun begynte i selskapet i 1988. Hun har vært sjef for Volvo Trucks International siden 2016. Hennes karriere spenner over flere roller innen salg, strategi, økonomistyring, forhandlerutvikling og kommunikasjon på flere ulike forretningsområder, for eksempel Volvo Buss, Volvo Penta og Volvo Trucks.

Heléne Mellquist har også vært administrerende direktør for det svenske rederiet  Transatlantic.

- Heléne Mellquist er en dynamisk og erfaren leder som har et sterkt kundefokus. Jeg er meget tilfreds med å kunne overlevere Volvo Trucks Europe til henne, sier Roger Alm, president i Volvo Trucks.

- Jeg føler meg beæret over å bli utnevnt til president Volvo Trucks Europe. Vi har en veldig spennende tid foran oss med innovasjoner som gjør transportløsningene både mer effektive og bærekraftige. Jeg ser virkelig frem imot å få utvikle virksomheten sammen med mine kollegaer, kunder og samarbeidspartnere, sier Heléne Mellquist.