Mettler Toledos VTC150 kan veie vogntog opp til 24 meter og 70 tonn.
Mettler Toledos VTC150 kan veie vogntog opp til 24 meter og 70 tonn.

Ny bilvekt fra Mettler Toledo

Publisert

Vekten VTC150 er en prefabrikkert bilvekt for kunder med små og mellomstore veievolumer.

Nå rulles det nye produktet ut i det svenske og norske markedet.

- Har merket stor interesse

- VTC150 har digital målepresisjon tilsvarende den som brukes i VTC200-serien, men vekten er lettere og noe smalere, noe som gjør den ideell for kunder med lavere veievolumer. Vi har allerede merket stor interesse for produktet i Sverige og Norge, sier André Wikström, selger i Mettler Toledo Vehicle & Rail Scales.

Som i VTC200, brukes det i VTC150 også Powercell lastceller fra Mettler Toledo. Vekten skal dermed gi presisjonsmåling og samme beskyttelse mot vær og vind som VTC200.

- Nyheten ligger i formatet og brukervennligheten, sier Wikström.

24 meter og 70 tonn

- Vekten er prefabrikkert, noe som forenkler installeringen og gir lavere vekt. Lengden kan tilpasses kundens behov opp til 24 meter. VTC150 er dessuten lett å installere over bakken, noe som minimerer kostnadene for grunnarbeid og fundament. Den takler opptil 70 tonn og har, ifølge produsenten, ingen problemer med store sidekrefter, sier Wikström.

Han mener vekten er perfekt for småindustri innen for eksempel kabling og metall, men også mellomstore virksomheter innen jordbruk og underleverandører til store industrier. Dette er kunder som ikke veier flere hundre lastebiler på vekten hver dag, men som likevel ønsker effektiv veiing.

- De ønsker å unngå avbrudd i produksjonen som følge av tekniske feil og funksjonsforstyrrelser på vekten, og det kan vi love dem med VTC150.  Enkelhet og pålitelighet har vært ledetråden ved utviklingen av dette produktet, uten at det er gått på akkord med kvaliteten, sier Wikström.