Bauma 2019 startet med innslipp klokken 9.30, mandag 8. april.
Bauma 2019 startet med innslipp klokken 9.30, mandag 8. april.

Slapp inn hordene til årets anleggsfest

MÜNCHEN (AT.no): Verdens største anleggsmesse er i gang.

Publisert

Mandag morgen nøyaktig klokken halv ti, strømmet hordene inn på det gigantiske utstillingsområdet i München, klare for den 32. utgaven av Bauma – verden største utstilling og messe for anleggsmaskiner.

Ill: Trond Johan Stavås
Ill: Trond Johan Stavås

Få oversikt: Alt om Bauma 2019

Da Bauma for første gang ble arrangert i 1954, var utstillingsområdet på 20.000 m², et respektabelt tall i og for seg, men sammenlignet med dagens areal på 614.000 m², blir det som en fjert i motvind å regne. Hva gjelder arealbruk er Bauma verdens største messe, uansett bransje, og med de ventede 600.000 besøkende, blant de aller største også i besøkstall. Sist Bauma ble arrangert, for tre år siden, ble det registrert 580.000 besøkende.

Totalt er det 3500 utstillere fra 55 land, blant dem fire fra Norge, nemlig Gundersen & Løken med sin DigPilot, borutstyrprodusenten Monark AS, Liftroller som leverer smarte løsninger til byggeplasser og 1Diamond som kan skryte av mer en 30 års erfaring innen fjernstyrt skjæreteknologi med syntetiske diamanter.

Den største standen stiller selvsagt hjemmefavoritt Liebherr med. Den tyske maskinprodusenten har smelt opp tre etasjers gigantbygg på sin 14.000 m² store utendørs stand, i tillegg til at de har en stor stand i en av de 18 hallene.

Se videoreportasje om riggingen av årets messe: 
(Artikkelen fortsetter under videoen)


Caterpillar er selvsagt ikke langt bak Liebherr, og flotter seg med over 10.000 m² stor utstilling, der de skal vise fram 64 ulike maskiner i tillegg til andre produkter.

Volvo CE har sikret seg en nøyaktig 8,163 m² stor utstilling, fordelt på et ute- og et inneområde. Volvo har fokus på fremtidens innovasjon, med slagordet «Building Tomorrow».

Vi vil i løpet av uken og i førstkommende nummer at Anlegg&Transport presentere om ikke samtlige nyheter fra Bauma, så i alle fall de viktigste som er relevante for det norske markedet, samt at vi skal se på verdenstrendene. Steg V, elektrifisering, connectivity og morgendagens teknologi er blant stikkordene her.

A&T-redaktør Klaus Eriksen: Dette kan vi forvente på Bauma 2019

Du kan dessuten også oppdatere deg på hva som finnes på Bauma i vår Bauma-seksjon. Her har vi allerede før utstillingen åpner publisert over 40 artikler om ulike nyheter som blir presentert i München. 

Skal du til München kan vi anbefale messens app, som finnes både for Android (HER) og iPhone (HER) Se video av hvordan utstillingen er bygget opp og hva du finner hvor her: 

Bauma varer hele uken, først søndag halv fem på ettermiddagen stenger dørene.

Nedenfor ser du noen bilder fra monteringen av utstillingen, som har pågått i månedsvis.