F.v.: Lars Petter Grandahl, direktør Optimera Handel, Sverre Mørch, daglig leder Asker Trelast AS og Trond Oseth, KAM Optimera Handel.
F.v.: Lars Petter Grandahl, direktør Optimera Handel, Sverre Mørch, daglig leder Asker Trelast AS og Trond Oseth, KAM Optimera Handel.

Asker Trelast melder overgang til Montér

I januar ble det kjent at Optimera kjøper XL-Bygg Drammen, ett av totalt fem byggevarehus eid av Asker Trelast AS. Nå følger de fire andre byggevarehusene etter, og blir Montér.

Publisert

- Vi har gjort en omfattende vurdering og velger nå å gå over til Montér. Kriteriene som var avgjørende for oss er profesjonaliteten, logistikkløsningene, digitale løsninger og den offensive markedstilnærmingen i Optimera og Montér, sier Sverre Mørch, daglig leder i Asker Trelast AS.

Styrker dekningen

I tillegg til nye Montér Drammen, er Asker Trelast lokalisert i Asker, Hønefoss, Vollen og Vøyenenga. De fire byggevarehusene som nå melder overgang til Montér vil ha en omsetning på 120 millioner kroner i år.

- Tilgjengelighet er i dag avgjørende for kunder. Disse fem nye byggevarehusene gir oss en solid geografisk dekning i Vestre Viken med totalt 15 byggevarehus. Vi ekspanderer i et viktig og spennende vekstområde, og ser frem til å rulle ut våre tjenester og konsepter til enda flere, sier Lars Petter Grandahl, direktør Optimera Handel.

- Konkurransen blir tøffere, og vi er meget godt rustet til å møte den. Vi skal bevare og utvikle tilbud og tjenester til privatmarkedet, og styrke og utvikle satsingen i proffmarkedet, fortsetter han.

Unik kjennskap til marked og kunder

Mørch og Asker Trelast har tidligere vært en del av Optimera, og vet dermed godt hva de går til. Responsen fra proffkundene som allerede har hørt nyheten er særdeles positiv. De ser blant annet frem til å bestille varer direkte til byggeplass med samlet levering.

- Sentrallageret er en stor styrke og et viktig konkurransefortrinn som forenkler hverdagen for både oss og kundene våre. I tillegg blir miljøaspektet ved mer effektiv logistikk bare viktigere og viktigere, sier Mørch.

Kundene vil få den samme gode servicen fra de menneskene de kjenner.

- Alle våre 43 ansatte blir med videre, og med tilgang på erfaring og kompetanse fra to byggevareaktører vil vi gå til markedet betydelig styrket, sier Mørch, som også ser fram til å tilby Montér sin nettbutikk til både proffe og private.

- Kjennskap til det lokale markedet er avgjørende for å lykkes. Jeg ser frem til å videreutvikle og følge disse byggevarehusene tett, avslutter Grandahl.

STILLING LEDIG: