Mesteparten av arbeidene på E18 Varoddbrua i Kristiansand har stoppet på grunn av karanteneregler for personer som kommer til Norge fra land utenfor Norden.
Mesteparten av arbeidene på E18 Varoddbrua i Kristiansand har stoppet på grunn av karanteneregler for personer som kommer til Norge fra land utenfor Norden.

- Unngår fysisk kontakt på anleggene

Koronaviruset påvirker anleggsvirksomheten til Statens vegvesen

Publisert

- Som følge av det som nå skjer, kommer vi til å redusere vår tilstedeværelse på prosjektanleggene, og følger situasjonen tett sammen med entreprenørene, sier Kjell Inge Davik, direktør for utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen.

Han viser til at divisjonen har ansvaret for en rekke store og små veiprosjekt rundt om i landet.

Problematisk å drive prosjekt med utenlandske arbeidere

- Vi har to anlegg der aktiviteten stopper eller reduseres betraktelig, sier Davik.

Anleggene med redusert aktivitet, er E18 Vålerengtunnelen og bruarbeidene på E18 Varoddbrua.

Når det gjelder Varoddbrua, i Kristiansand, har hovedentreprenør PNC Norge AS varslet Vegvesenet om at det meste av anleggsarbeider i bruprosjektet nå stanser opp som følge av den spesielle smittesituasjonen man står overfor med koronaviruset.

De aller fleste arbeidere hos PNC og deres underleverandører blir flydd inn fra Europa, og på grunn av regelen om 14-dagers karantene er det ikke mulig å opprettholde produksjonen. Det vil imidlertid være noen mindre anleggsarbeider som vil pågå utenfor selve brua, men arbeider på selve brua stanses opp til situasjonen er nærmere avklart.

Unngår fysisk kontakt

- Vi nå situasjonen for pågående anlegg time for time.  Det er iverksatt rutiner for å unngå fysisk kontakt på anleggene, blant annet opphører all fysisk møtevirksomhet og vi følger selvsagt folkehelseinstituttets hygieneråd.  Videre intensiveres renholdet i våre lokaler. Byggherrepersonell som kan jobbe fra hjemmekontor skal gjøre det, og dersom våre anleggskontor ikke kan oppfattes som sikker sone, vil vi stenge ned og sende ansatte hjem. Anleggskontorene er nå stengt for besøk av andre enn tilsatte, sier Davik.

Statens vegvesen har tett dialog med sine entreprenører for å unngå spredningsrisiko. Entreprenørene følger gjeldende hygieneråd og gjør spesifikke vurderinger på sine anlegg med store boligrigger.

Vurderer sikkerheten ved stenging av anlegg

- I tillegg jobber Statens vegvesen med å avdekke om det er behov for å iverksette tiltak for å ivareta sikkerheten for trafikanter, publikum og andre som blir berørt, dersom anleggsarbeidet må stenge ned en periode, sier utbyggingsdirektøren.

En annen konsekvens av koronaviruset (Covid-19), er at Vegvesenet utsetter fristen for entreprisen E16 Bjørum-Skaret og trekker anbudet på E16 Kvamskleiva.  Det vil bli lyst ut igjen senere.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS