J.O. Moen Anlegg AS er i gang med grunnarbeidene til gondol i Åndalsnes sentrum. Arbeiderne stilte velvillig opp på et bilde på forespørsel fra AT.no. Fra venstre: Kristoffer Nikolaisen, Chris Leo Lysgård og Jarle Johan Skamfer.

Tildelt kontrakt på grunnarbeid til gondol

J.O. Moen Anlegg AS har startet med grunnarbeider i forbindelse med byggingen av Romsdalsgondolen på Åndalsnes i regi av Romsdalen AS.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Mandag 23. mars 2020 startet arbeidet med grunnarbeidet til Fjordstasjonen. J.O. Moen Anlegg AS utfører jobben, etter å ha signert en kontrakt på dette verdt 2,5 millioner kroner.

- Vi er glade for komme i gang med graveprosjektet til Romsdalsgondolen på Åndalsnes. Det er et spennende prosjekt som er av stor interesse for kommunens innbyggere og også utenfor kommunegrensen. Vi synes også det er artig å kunne bidra til et såpass spesielt prosjekt på hjemmebane og få erfaring med arbeid med spunting og graving til under kote -2, sier Anette C. Sæland som er prosjektleder for J.O. Moen Anlegg AS.

- Til tross for vanskelige koronatider, starter dette prosjektet opp. Det gjør at bedriften kan holde hjulene i gang også i denne tøffe perioden. Det setter vi stor pris på. Det blir en spennende og interessant tid fremover, og vi ønsker å gjøre alt for at fremdriftsplanen blir overholdt og at gondolen kan stå klar våren 2021.

Romsdalsgondolen skal gå fra Fjordstasjonen i Åndalsnes sentrum til Fjellstasjonen på Nesaksla. Grunnarbeidene til Fjordstasjonen utføres av J.O. Moen AS.

Reversible installasjoner

Romsdalsgondolen skal gå fra Fjordstasjonen i Åndalsnes sentrum til Fjellstasjonen på Nesaksla. Det er planlagt en rekke tiltak med fokus på bærekraft i å utvikle, bygge og drifte Romsdalsgondolen.

Tilgjengeligheten og lokaliseringen omtales som unik. Infrastruktur for vann, avløp og energiforsyning legges skjult inne i fjellet til toppstasjonen. Det blir reversible installasjoner for Fjellstasjonen, restaurantbygget og publikumshallen på Nesaksla, som gjør det mulig for kommende generasjoner med andre prioriteringer å fjerne installasjonene.

Hovedinvestoren The Norwegian Travel Company AS, et selskap eid av det aktive eierfondet Longship, støtter Romsdalen AS med kapital, kompetanse og nettverk.

Powered by Labrador CMS