FØRSTE: Leiv Sand i Trøndelag er den i Norge som har fått et 24 meters vogntog med både skap på bil og henger fra VAK. Dette settet er solgt av den tidligere forhandleren Trailerpartner.

Etablerer seg i Norge

NYETABLERING: Den finske skapprodusenten VAK Oy etablerer seg nå med egen selger i Norge. Geir Strande skal selge finnenes produkter til norske kunder.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hjemme i Finland har VAK halvparten av markedet på skap, semier og slep-hengere. Selskapet ble etablert i 1972, og i fjor produserte de 900 enheter. Totalt jobber det omlag 500 mennesker i selskapet.

VAK har vært i det svenske markedet i nesten 30 år, og dit leveres det mellom 200 og 250 enheter i året. VAKs svenske avdeling ligger i Västerås, og derfra vil også hengere og påbygg for det norske markedet bli klargjort.

Vært i Norge

VAKs produkter har en tid blitt solgt i Norge av Trailerpartner. De finske hengerne ble vist både på Transport & Logistikk på Lillestrøm høsten 2019 og sist under Scania Winter i Trysil.

SELGER: Geir Strande begynte 4.mai som selger i VAK med ansvar for det norske markedet.

Den nyansatte selgeren for det norske markedet har lang og variert fartstid bak seg innen norsk transport. Han har drevet både med langtransport og anleggskjøring og har vært daglig leder hos en dekkforhandler. Nå kommer han fra jobben som selger hos den forrige forhandleren av VAK i Norge.

- Erfaringen med disse produktene er at de er av svært god kvalitet, med solide og brukervennlige løsninger, sier Geir Strande.

Og responsen fra kundene som kjører VAK-hengere i Norge allerede, har vært svært god.

Etablerer servicepunkter

- En av de viktigste oppgavene nå er å knytte kontakt med verksteder over hele landet slik at vi får et godt servicenettverk, sier Geir Strande.

Planen er å få servicepunkter i alle landsdeler i Norge.

Selv om VAK har en svært rikholdig produktkatalog, er det i første rekke skappåbygg som vil være satsingen i Norge. I første rekke semier, men også på slep-hengere og bilpåbygg. VAK har hatt stor suksess med sine skap med full sideåpning, og for dem som bare har bruk for et temperert skap, kan selskapet også levere skap med vannbåren varme i gulvet.

Under Scania Winter viste de frem en link-kombinasjon, og det er en av løsningene sammen med 24-meters kombinasjonene som VAK har store forventninger til også på det norske markedet.

Powered by Labrador CMS