Betongskanner.
Betongskanner.

Samarbeid om utvikling av «unik betongskanner»

Semcon har signert en produktutviklingsavtale med teknologiselskapet ELOP. Samarbeidet skal resultere i en betongskanner for kritisk infrastruktur.

Publisert

Sammen skal selskapene klargjøre produktet for kommersiell bruk på slutten av året.

- Semcon vil utfylle ELOPs ekspertise innen skanning med ytterligere tverrfaglig produktutviklingskompetanse. Vi ser frem til å bidra med vår kompetanse innen materialteknologi, embedded elektronikkutvikling, design for produksjon samt bruker grensesnitt og bruker informasjon, sier Hans Peter Havdal, Area Manager, Semcon Norge AS.

Ultralyd kartlegger betongen

ELOPs patenterte ultralydsskanningsteknologi skal kartlegge tilstanden under overflaten på betongkonstruksjoner ved å tolke infrastrukturdata.

Ved hjelp av dataene kan eiere av kritisk betonginfrastruktur, som broer, tunneler og bygninger, få nøyaktig informasjon for å vurdere tilstanden til konstruksjonene. Skader eller svikt kan ha alvorlige konsekvenser, både økonomisk og miljømessig, men fremfor alt for sikkerheten.

Skal lage robust og brukervennlig løsning

- Vi er svært fornøyde med avtalen vår og glade for å samarbeidet med Semcon. Med Semcons spisskompetanse innen produktutvikling og industrialisering, vil de bistå ELOP med å utvikle Cobri-skanneren til en robust og brukervennlig løsning. Dette prosjektet vil inkludere brukerbasert utvikling av den nåværende løsningen, og en optimalisering av produktet for effektiv produksjon og drift», sier Kjersti Kanne, Administrerende direktør i ELOP.

Samarbeidet med Semcon omfatter også digital produktinformasjon for å forenkle bruk, vedlikehold og service av skanneren. Semcons brede ekspertise på tvers av mange bransjer vil gjøre det mulig for ELOP å tilby relevant og lett tilgjengelig informasjon til brukerne.