NYHETEN: Denne lille VB1700 vikeplogen var den store nyheten Per-Emil Nilsson i Drivex Norge viste på sitt arrangement ved hovedkontoret i Oslo.

Drivex-nyhet på åpne dager

OSLO: Denne lille tassen er den store nyheten på åpne dager hos Drivex Norge i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Fredag 16. og lørdag 17. oktober er det åpne dager hos Drivex Norge i Oslo.

Hele 19 Drivex-produkter sto utstilt i luftige lokaler som man måtte registrere seg før man kunne gå inn i (smittesporing), og det var håndsprit lett tilgjengelig. Midt blant store sandspredere og kraftige ploger, sto en liten vikeplog som var den store nyheten.

SIDEPLOG: Dette er en sideplog til traktor. Det er ikke så mye brukt i Norge, men mulighetene er mange med dette, påpeker Drivex.

For lette redskapsbærere

FRONTSOP: Passer hjullastere i størrelse Volvo L70 og oppover. Feier, samler og vasker i «en fei».

Drivex VB1700 er en vikeplog for lettere redskapsbærere. 1700 står for maks bredde, men like interessant er at den kan bli hele 136 cm smal.

Dette er gjort mulig på grunn av nytt design på oppbyggingen og en ny flyteramme. Plogsveipet er også blitt rundere for å kaste lenger, også i lavere hastigheter.

Et annet viktig poeng med plogen, er at den er gjort lettere enn tidligere modell. VB1700-vikeplogen på utstillingen, er den første som kommer til Norge og den er altså helt ny. Drivex har også en litt større variant som heter VB2000 (2 meters bredde).

Få messer

Drivex Norge valgte å ha sitt eget arrangement som et svar på mangel av utstillinger for å vise det brede sortimentet. Salgssjef Per-Emil Nilsson hadde «linet» opp ikke mindre enn 19 ulike Drivex-produkter ved anlegget til selskapet i Jernkroken i Oslo.

Her fant vi skuffer, gafler, kranarmer, sandspredere, klappvingeskuffer, ploger, isriveskjær, underliggende skjær for traktor og sideplog til traktor.

- Sideplog til traktor er det bare Drivex som har i Norge. Det er nok lite kjent, men med plog foran og dette bak, kan én og samme traktor ta hele veibanen i ett drag. I tillegg kan man bruke sideplogen til å ta ned brøytekanter, sier Nilsson.

Frontsop

Han tok oss med en tur bort til frontsop-aggregatet som Drivex rett nok har hatt på markedet en viss tid nå. Dette har oppsamler og stor vanntank. Løsningen har også oppgradert hydraulikk som styres via Drivex sin egen touchskjerm i hytta. Systemet kan også kjøres på Exidor styresystem som blant annet Volvo bruker i Sverige.

Powered by Labrador CMS