Bjørg Olimb (t.v.) og Tone Lajord i aksjonsgruppa for ny vei ved Kvamskleiva, fikk æren av å ta de første spadetakene på prosjektet 9. november 2020.

Første spadestikk for E16 Kvamskleiva - et sterkt ønsket veiprosjekt

- Rørende. En gledens dag. En Milepæl og en merkedag i Vang. Godordene sto i kø da Vegvesenet og Hæhre Entreprenør markerte anleggsstart for E16 Kvamskleiva sammen med aksjonsgruppa for ny vei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bjørg Olimb og Tone Lajord fra Vang svingte spadene, mens byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen, prosjektleder Jan Lima i Hæhre, ordfører i Vang Vidar Eltun og Arve Wangensteen i aksjonsgruppa fulgte med på behørig avstand. I bakgrunnen sto anleggsmaskinene linet opp og klare til å starte.

De to trebarnsmødrene er nå blitt bestemødre:

- Det skal bli godt å få en sikker vei, når en ny generasjon skal ut med skolebussen, sier de.

Ordføreren flagget

Ordfører Vidar Eltun svingte friskt med flagget i det milde novemberværet. Den tålmodige ordføreren fortalte om et arbeid gjennom flere tiår for å få den rasfarlige veien inn i budsjettene.

- Arbeidet vil få store ringvirkninger for kommunen de neste årene under anleggsarbeidet, og på lang sikt med en tryggere vei, sa Eltun.

Denne uka fyrer Hæhre Entreprenør anleggsmaskinene for å bygge anleggsvei inn til påhugget på tunnelen fra vestsiden. 20 mann og maskiner starter opp. På det meste vil det være 120 ansatte som jobber med å bygge rassikker og trafikksikker vei med god fremkommelighet for trafikken lokalt i Valdres og ikke minst gjennomgangstrafikken på E16.

Ferdig vinteren 2023

Veien skal stå ferdig til vinterferien i 2023. For å sikre god fremdrift, er Hæhre opptatt av å komme raskt i gang fra vest. På østsiden er det mer teknisk krevende hvor anleggsområdet må sikres forsvarlig mot ras. I tillegg skal det deponeres masse i fjorden.

- Vi er blitt tatt godt imot i bygda. Nå ser vi frem til å bygge vei, sa prosjektleder Jan Lima i Hæhre Entreprenør ved startmarkeringen for anleggsarbeidet.

Edvin Rye er byggeleder i Statens vegvesen. Rye bor på Fagernes, og la ikke skjul på at han synes det er ekstra moro å bygge vei i Valdres.

- Dette er et sterkt ønsket veiprosjekt. Det blir bra å få fjernet denne flaskehalsen på E16, sier Rye.

Powered by Labrador CMS