Mählers har kjørt full fart ved fabrikken i Rossön. Foto: Mählers
Mählers har kjørt full fart ved fabrikken i Rossön. Foto: Mählers

Mählers økte i pandemien

Snøplogprodusenten Mählers som feirer 125 år i år, så for seg en nedgang da covid-19 kom. Det motsatte skjedde.

Publisert Sist oppdatert

Snøplogprodusenten Mählers som altså fyller 125 år i år, måtte utsette den planlagte feiringen. Og hvordan covid-19 ville påvirke veivedlikeholdsbransjen, var det ingen som visste i vår. Mählers begynte å stålsette seg for en nedgang da de trodde at investeringsviljen ville gå ned i takt med usikkerheten som bredte om seg. Men dette skulle vise seg altså å slå feil, og Mählers måtte raskt brette opp ermene for å håndtere en økning i salget.

– Det virket som telefonen tok ferie i sommer, og med tanke på omstendighetene begynte vi å tro at kundene hadde blitt mer forsiktige med å investere i nye vinterredskaper. Vi var allerede på et lavt nivå personalmessig, og vi begynte å justere ned prognosene for å kunne håndtere en eventuell nedgang. Da vi nærmet oss ferietid, tok flere og flere kunder kontakt, og det gikk ikke lenge før vi hadde passert salgstallene for tidligere år, sier adm. direktør Ingemar Nyberg i Mählers.

Satte opp farten

Da gjaldt det å smi mens jernet var varmt. Innkjøpsavdelingen tok kontakt med alle leverandørene som fikk i oppgave å skru opp leveringstakten. Det ble ansatt ekstra folk og man engasjerte eksterne smedbedrifter. Det utrolig raske oppsvinget førte til en kjede av hendelser der alle aktørene måtte stille opp og levere.

– Det var først og fremst i monteringen vi trengte de største personalforsterkningene, og det tar normalt litt tid før hele teamet samkjøres og maskineriet går som det skal. Det var imidlertid ingenting som hindret produksjonsøkningen nevneverdig, sier produksjonssjef Joakim Sjödin ved Mählers fabrikk i Rossön.

Alle hjalp til

Daniel Persson ved Hallvikens Mekaniska var en av de som bidro til monteringen, og han syntes det var interessant å være en del av monteringsteamet i Rossön.

Mählers-ploger på rekke og rad Foto: Mählers
Mählers-ploger på rekke og rad Foto: Mählers

– Det var gøy å få komme hit og montere produktene som vi vanligvis leverer mange komponenter til, sier Daniel Persson mens han skrur fast skjærholderne på en plog som snart skal forlate fabrikken.

I en pressemelding skriver Mählers at selskapet nå har ridd av den verste stormen, og at noen av kundene allerede kjører med plogene de bestilte for noen måneder siden.

– Jeg er svært stolt over å ha en så fantastisk gjeng som virkelig leverer når det gjelder, korona eller ikke, sier Ingemar Nyberg.

Powered by Labrador CMS