KOMMER: Nå utvikles det små og mellomstore elektriske Komatsu gravemaskinmodeller.

Batteri-Komatsu planlegges

SMÅ OG MELLOMSTORE: Komatsu har signert en avtale med amerikanske Proterra som skal levere batterisystemer til elektriske gravemaskiner i fremtiden.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I en pressemelding rapporteres det at Komatsu planlegger å elektrifisere små og mellomstore gravemaskiner. Sammen med Proterra skal den japanske maskinprodusenten kjøre fullskalatester på batterimaskiner i 2021, og en kommersiell lansering planlegges til 2023 og 2024.

Proterra har spesialisert seg på elektriske løsninger for kommersielt utstyr. Japanske Komatsu har flere hybridmodeller, og kom seg så vidt inn på det elektriske markedet med lanseringen av minigraveren PC30E-5 (3 tonn) på batteri i april 2020, men denne er kun for det japanske utleiemarkedet. Nå kommer det mer, og for flere markeder.

For Hesselberg Maskin som har agenturet på Komatsu i Norge, er det liten tvil om at fabrikkferdige batteri-gravemaskiner vil være et kjærkomment produkt å tilby kundene. I Norge er det stort fokus på elektriske maskiner, og Komatsu har så langt ingen helelektriske modeller å tilby på det norske markedet.

Powered by Labrador CMS