Hæhre tildelt grunnarbeid på batterifabrikk

Hæhre Entreprenør skal utføre forberedende arbeider til Freyr batterifabrikk i Mo i Rana.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hæhre Entreprenør AS er tildelt første anleggskontrakt for Freyrs batterifabrikk i Mo Industripark. Kontrakten gjelder forberedende arbeider på Sentraltomta i Mo Industripark, og består i hovedsak av dype grøfter, vann- og avløpsarbeider og mindre masseflyttingsarbeider.

De forberedende arbeidene utføres for Mo Industripark AS som byggherre, og markerer starten på Freyr Batterys etablering av batterifabrikk i Norge. Freyr starter bygging av pilotfabrikken på Sentraltomta inneværende år.

Kontraktssummen for de forberedende arbeidene er ca. 50 millioner kroner. Anleggsstart er umiddelbart, med ferdigstillelse i april.

- I prosjektet er det stilt strenge krav til fremdrift og ferdigstillelse. Hæhre Entreprenør er tildelt oppdraget på grunnlag av en komplett leveranse, og en gjennomføringsplan som møtte byggherrens krav. Vi er godt fornøyde med å bli tildelt dette oppdraget, som markerer startskuddet for satsingen på batterifabrikker i Norge, sier Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre Entreprenør.

Powered by Labrador CMS