FELTTESTVERT: Kristofer Clegg, bedre kjent som Swedigger, har testet utstyret.

- Halverer energiforbruket

Rototilt hevder selskapets Rototilt Control halverer energiforbruket på en rekke tiltmodeller.

Publisert Sist oppdatert

Uavhengige tester fra Rise bekrefter at Rototilt tar et helt nytt steg med betydelig redusert energiforbruk med selskapets trykkkompenserte hydraulikk, skriver Rototilt i en pressemelding.

- Gravemaskinen og tiltrotatoren oppleves som én maskin som samarbeider på en harmonisk måte, sier felttestverten Kristofer Clegg, bedre kjent som Swedigger.

For Rototilt har det alltid vært viktig at tiltrotatoren ikke begrenser maskinens hydraulikk. Tiltrotator-modellene RC4–RC9 leveres med en helt nyutviklet trykkkompensert hydraulikk som ifølge uavhengige tester halverer energiforbruket, melder produsenten videre.

- Med RC-serien oppleves tiltrotatoren og maskinen som én enhet, og jeg merker et helt nytt nivå av harmoni under kjøringen. Nå er det ikke lenger tiltrotatoren som er begrensningen for arbeidstempoet. Maskinen trenger ikke å øke turtallet for å drive tiltrotatoren, slik man kanskje er vant til. Man føler at det ikke er noen utfordring», sier Kristofer Clegg.

Rototilt har brukt det uavhengige testinstituttet Rise, og testene viser at ved anbefalt volumstrøm for en RC4 (90 l/min) er beregnet effektforbruk 9,6 kW. Det er en halvering fra tidligere. Kurven er også lineær, noe som betyr at besparelsen ligger på samme nivå uavhengig av volumstrømmen.

- Tiltrotatorene våre har alltid vært i forkant når det gjelder hydraulikk, men testresultatene for RC-serien er mildt sagt imponerende. Vi har klart å effektivisere produktet vårt ved å utføre samme jobb med halvert energiforbruk. Dette kommer til å få stor betydning for elektriske gravemaskiner, der energiforbruket blir enda viktigere, sier produktsjef Sven-Roger Ekström.

Rototilt deltar på Vei og Anlegg, der selskapet blant annet kommer til å vise frem den nye tiltrotatorserien og andre produkter fra konseptet Rototilt Control.

Powered by Labrador CMS