Sjefer og selgere fra Hymax AS på besøk ved Merlo-fabrkken i Italia i september.

Hymax i Italia

Italienske Merlo har god tilgang på deler til sine maskiner, siden de produserer 90 prosent selv.

Publisert Sist oppdatert

Hymax AS overtok importen av Merlo fra nyttår. I september har salgssjef, produktsjef og selgere fra importør Hymax AS tilbrakt tre dager på Merlo-fabrikken i Italia. Merlo produserer i hovedsak teleskoplastere med et forhandlernett over store deler av verden.

- Vi har vært igjennom en teoretisk del samt en praktisk gjennomgang på de fleste produktene Merlo har, med ekstra søkelys på de produktene vi ser som mest aktuelle for våre eksisterende og nye kunder, sier Bjørnar Sønsterud hos Hymax.

Merlo produserer opp mot 7500 enheter per år og har over 1600 ansatte. Spesielt for denne bedriften, er at de produserer over 90% av alle deler til maskinene i eget hus, chassis, førerhytte, sylindere, ventilblokker, akslinger, bommer med mer.

Dette gjør at de er mindre sårbare når det gjelder leveringer fra underleverandører, og det har også et miljøaspekt som er minst like viktig, ifølge Hymax.

De første Merlo-maskinene har allerede gått ut porten fra Hymax og flere er på vei.

- Da vi var på fabrikken, sikret vi oss også maskiner for 2023. Da er vi i Hymax veldig klare for å kunne hjelpe dem som vil ha Merlo-produkter. Det er bare å ta kontakt, maskiner er på vei, sier Sønsterud salgsmessig.

Powered by Labrador CMS