Fra ventre: Salgsansvarlig Atlas Copco Jon-Andreas Ellefsen, salg ettermarkedsprodukter Atlas Copco Kaja Kaus, prosjektleder Anlegg Hitech Energy Aleksander Øverby, daglig leder Hitech Energy Magnus Vegheim, teknisk sjef Atlas Copco Christian Paulsen, tekniker Atlas Copco Klaus Sørensen, boreassistent Hitech Energy Tommy Solhaug og boresjef Hitech Energy Ernestas Augutis.

– Kan bore 1,5 km dype brønner

Booster fra Atlas Copco som leverer opp til 150 bar, og som tilfredsstiller EU krav Steg V, levert til Hitech Energy.

– Vi syns det er gøy at boosteren B7-42/2175 fra Atlas Copco nå er levert til Hitech Energy AS, forteller salgsansvarlig Jon-Andreas Ellefsen i Atlas Copco.

– Dette er verdens første booster som leveres i henhold til utslippskravet «Stage 5», sier Ellefsen. 

Dette er en booster som ved enkeltvirkende drift (en stegs kompresjon) kan levere 49 m³/min ved 69 bar, eller 35 m³/min ved 150 bar (dobbeltvirkende, to stegs kompresjon).

Boosteren får matet innluft fra en feeder-kompressor, som typisk kan være en DrillAir Y35. Den vil da få 35 bar inn og en gitt kapasitet, så vil den øke trykket til 69 eller 150 bar, om applikasjonen krever det.

Store krefter

NY: Ny booster B7-42/2175 fra Atlas Copco.

Overlevering fant sted på Hitech Energy sine lokaler på Sollihøgda. Da var det opplæring og gjennomgang av sikkerhetsrutiner til en spent gjeng som gleder seg til å ta i bruk boosteren sammen med ny borerigg.

– Vi har fokus på sikkerhet og trygg bruk, det er store krefter i en slik maskin og viktig at man tar det på alvor og bruker utstyret riktig, sier teknisk sjef i Atlas Copco, Christian Paulsen.

Færre og dypere brønner

Magnus Vegheim, daglig leder i Hitech Energy, forteller at de nå kan tilby energibrønnpark og bergvarmeanlegg til bygg med begrenset areal utenfor, som for eksempel bynære bygg.

– Med denne boosteren kan vi bore færre og dypere brønner for å kunne hente opp energien man behøver, fremfor flere, grunnere brønner som krever mer areal for å hente samme effekt. Vi er de første som får levert med hele 150 bar, som betyr at vi kan bore hele 1,5 km ned i bakken, sier Vegheim.

Powered by Labrador CMS