FORNØYD: Jostein Stormo, adm. direktør i UCO. Foto: UCO
FORNØYD: Jostein Stormo, adm. direktør i UCO. Foto: UCO

Kjempekontrakt for UCO

UCO og Statsbygg har signert en kontrakt på mer enn en halv milliard kroner!

Publisert

UCO, et heleid datterselskap av Skanska Norge AS, har signert kontrakt med Statsbygg om rigg- og drift til prosjektet Nytt Regjeringskvartal. Kontrakten har en verdi på 563 millioner kroner og inngår i ordrereserven for Norden i fjerde kvartal.

Prosjektet omfatter prosjektering, etablering, drift og avhending av alle installasjoner som er felles for entreprenørene som er involvert i gjennomføring av første byggetrinn på det nye regjeringskvartalet. Dette gjelder for eksempel midlertidig teknisk infrastruktur, fellesarealer, serviceytelser og dagrigger.

Prosjektet gjennomføres som en samspillsentreprise. UCO vant tilbudskonkurransen allerede i mai 2020 og siden den gang har partene gjennomført en samspillsfase. Denne resulterer i at det nå inngås en totalentreprisekontrakt. Kontraktsperioden er fra oktober 2021 til oktober 2026.

- Det nye Regjeringskvartalet er et stort og komplekst prosjekt, og vi er glade for at Statsbygg har valgt en felles rigg- og driftskontrakt for hele utbyggingen. Vi tror dette er fremtidens måte å drifte store bygg- og anleggsplasser på og satser strategisk inn mot dette markedet. Vi har gjennomført en god samspillsfase og vi ser frem til å bidra til å skape merverdi for alle aktører i gjennomføringen av prosjektet, forteller Jostein Stormo, administrerende direktør i UCO.

I gjennomføringen av prosjektet samarbeider UCO tett med morselskapet Skanska Norge AS.

Powered by Labrador CMS