Illustrasjonsbilde av gravemaskiner i ømfintlig miljø.
Illustrasjonsbilde av gravemaskiner i ømfintlig miljø.

Ny miljøtilpasset motorolje

Fuchs Planto MOT SAE 10W-40 er en høypresterende motorolje med lavt askeinnhold for dieselmotorer i tunge kjøretøy.

Publisert

- Dette er den siste nykommeren i Planto-serien vår, der alle produkter er basert på syntetiske estere eller vegetabilske oljer som blir biologisk nedbrutt, står det i en pressemelding fra Fuchs.

Planto MOT SAE 10W-40 er utviklet spesielt for maskiner i landbruk, skogbruk og entreprenørvirksomhet – fremfor alt for drift i ømfintlige miljøer og i nærheten av vann.

- Det er viktig for oss å utvikle gode miljøalternativer også i segmentet tunge maskiner, sier Kenny Åhlfeldt, som er applikasjonsingeniør innen Automotive.

- Det er jo relativt lett å lage et nedbrytbart produkt, men desto vanskeligere å lage et som har virkelig god ytelse. Og jeg kan med stolthet si at Planto MOT SAE 10W-40, som er basert på delvis fornybar råvare, med god margin leverer den tekniske ytelsen som tunge kjøretøy krever. Særlig sammenlignet med konvensjonelle smøremidler basert på mineralolje.

Først med offisiell OEM-godkjenning ifølge Deutz

Den høye ytelsen har gjort Planto MOT SAE 10W-40 til verdens første biologisk nedbrytbare motorolje med offisiell OEM-godkjenning, ifølge Deutz DQC IV-18 LA.

Den består alle nødvendige tester av elastomerkompatibilitet som kreves av API og ACEA. Det anbefalte bruksområdet er også bredt, oljen kan brukes for de siste spesifikasjonene og kjøres på svært mange ulike fabrikater. Dette er gunstig, fordi man da kan redusere behovet for ulike motoroljer i kjøretøyparken.

- Selv om Planto MOT SAE 10W-40 i første rekke er beregnet for tunge maskiner i ømfintlige miljøer, passer den utmerket også for andre, for eksempel i transportsektoren. Bevisstheten rundt bærekraft blir stadig viktigere innenfor det tunge segmentet, og det er i dag en konkurransefordel å tenke bærekraftig, sier Kenny Åhlfeldt.

- Mange selskaper med tunge kjøretøy kunne lett styrke miljøprofilen ved å bytte til den nye generasjonen av smøremidler. Det blir enklere når miljøbevissthet kan gå hånd i hånd med full ytelse, sier han.

Beskytter filter

Motoroljer med lavt askeinnhold med Deutz-godkjenning er beregnet for motorer med maksimal effekt og maksimal termisk belastning, som stålstempelmotorer og motorer med strenge krav til stempelrenhet og forlengede oljeskiftintervaller.

At den har lavt askeinnhold beskytter dessuten partikkelfilter, katalysatorer og annet som bidrar til å holde kontroll på utslippene i moderne kjøretøy.