Northern Lights er en del av regjeringens fullskala demonstrasjonsprosjekt for CO2-håndtering og omfatter skipstransport av flytende CO2 til Øygarden og lagring i et undersjøisk reservoar i den nordlige delen av Nordsjøen. Peab skal utføre anleggsarbeider på landdelen av anlegget.

Peab tildelt kontrakt på Northern Lights-prosjektet

Skal blant annet utføre grunnarbeider og asfaltere.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Peab Anlegg signerte denne uken kontrakt som underentreprenør til Northern Lights-prosjektet i Øygarden. Kontrakten har en verdi på 85 millioner kroner og omfatter anleggsarbeider på landdelen av anlegget.

Northern Lights er en del av regjeringens fullskala demonstrasjonsprosjekt for CO₂-håndtering og omfatter skipstransport av flytende CO₂ til Øygarden og lagring i et undersjøisk reservoar i den nordlige delen av Nordsjøen. Prosjektet er det første av sitt slag.

Peab Anlegg blir underentreprenør til Aker Solutions.

Fundamentering, sjøvannsirkulering, grøfting og asfaltering

John Landin, regionsjef i Peab Anlegg.

- Vi er stolte over å få være en del av Northern Lights-prosjektet. Vi ser frem til å være med å bygge dette viktige anlegget som baseres på nytenkende og innovative løsninger. For oss i Peab er prosjektet et viktig skritt i ambisjonen om å bidra med vår kompetanse og erfaring i etableringen av fremtidsrettede klimaprosjekter, sier John Landin, regionsjef i Peab Anlegg.

Noen tall på prosjektet:

  • Asfaltert areal: 6800 m2
  • Gravearbeider: 300 m3
  • Grøfter og kulverter: 250 m
  • Betong til fundamenter i terminalområdet: 2300 m3
  • Betong til konstruksjoner i landfallområdet: 500 m3
  • Bruttoareal substasjon: 647 m2
  • Betong til substasjon: 1 300 m3
  • Betongelementer vegger: 500 m2
  • Betongelementer tak: 450 m2

Landanlegget ligger i Energiparken i Øygarden, vest for Bergen. På terminalområdet skal Peab etablere fundamenter for prosessutstyr, rør, piperack og nødvendig fundamentering for inntrekk av CO₂-rørledning.

- Vi skal også utføre arbeider for sjøvannsirkulasjonssystem og grøfter for kabler. I tillegg skal vi asfaltere veier med et slitelag. Asfalterte gangveier i prosessområdet og bygging av en substasjon med frittstående transformatorsjakter inngår også i kontrakten, forteller Peabs prosjektleder Tor Midtun.

- Motiverende og utviklende for de ansatte

- Denne typen prosjekter er så spennende, og vi er så fornøyde med å kunne tilby dette som arbeidsplass til våre egne fagarbeidere og lærlinger i en periode. Det er både motiverende og utviklende for våre ansatte å få være med på slike prosjekter, som virkelig har stor betydning for fremtiden, sier Midtun.

Terminalen skal motta flytende CO₂ med skip fra fangstaktører i Norge og Europa. Landanlegget knyttes til en CO₂-eksportrørledning, undersjøiske injeksjonsbrønner og tilknyttede innretninger.

Powered by Labrador CMS