TEKNOLOGI: Fendt har et selvrensende luftfiltersystem til sine traktorer i høy hk-klasse.

Pris til selvrensende luftfilter i Fendt

SMARTE LØSNINGER: Et selvrensende luftfiltersystem til Fendt-traktorer i høy hk-klasse, ble belønnet med en pris nå i desember.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

International Innovation Commission i den tyske landbruksforeningen (DLG) står bak kåringen, og tildelte Fendt en «sølvmedalje» for luftfilterløsningen.

Det selvrensende filteret er tilgjengelig på Fendt-seriene 900 Vario og 1000 Vario som begge er i øvre hk-klasse (296-517 hk) og dermed også ofte aktuelle som anleggstraktorer.

Blåser ut

Løsningen fungerer ved at kontinuerlig støvavsug utføres i kombinasjon med aktiv filterrensing i 30 sekunders sykluser. I hver syklus blåses filteret «ut» to ganger. Dette skal være tilstrekkelig, selv under de mest støvete forhold, for å unngå behovet for manuell rensing av filteret.

Videre skriver Fendt at støvfilteret er tilknyttet en trykklufttank på 12 bar. Like før trykket settes på og presser luft ut av filteret, økes hastigheten på viften, og den går ikke ned igjen før like etter at trykket opphører. Føreren ser filterstatus på traktoren på skjermen i førerhytta, og kan selv bestemme om man vil bestemme når filterrens skal utføres, eller om prosessen skal gå automatisk. Det er jo slett ikke alltid situasjonene krever at filteret renses hele tiden.

Powered by Labrador CMS