Hitachi ZX690-7, er den største gravemaskinen som Nasta leverte til Vassbakk & Stol AS.

Storhandlet maskiner

Utslippsfri anleggsmaskinmaskin, rammestyrte dumpere og Hitachi-gravere til Vassbakk & Stol AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Jostein Ytreland, leder maskinavdeling hos Vassbakk & Stol AS tok, sammen med ressurskoordinator Frode Gundersen, turen til Larvik for å få overlevert to maskiner av Nasta: Beltegraverne Hitachi ZX690LCH-7 HH og Hitachi ZX490LCH-7. De to maskinene, med samlet vekt på vel 120 tonn, er en del av en større avtale mellom Nasta og selskaper i Skanska-Gruppen, som Vassbakk & Stol er en del av.

Tidligere i år ble de første maskinene i avtalen levert til Marthinsen & Duvholt AS. Disse ble satt rett i arbeid på Skanskas prosjekt E16 Sollihøgda.

Prosjektet er en totalentreprise på 3022 millioner kroner. Rundt påsketider ble enda en Hitachi, ZX300LC-7, supplert til dette anlegget.

Fra venstre: Jostein Ytreland (V&S), Frode Gundersen (V&S), Bjarne Bøe (Nasta) og Vegard Gultvedt (Nast).

- Vi har et meget godt team på plass på Sollihøgda, og det er mange som gleder seg til å motta ny maskin nå, sier Gundersen.

Åtte maskiner

Av totalhandelen, vil åtte maskiner bli levert til Vassbakk & Stol: En Hitachi ZX690-7, to Hitachi ZX490-7, en Hitachi ZX300-7, en Hitachi ZX55U-6, to Bell B45E 4x4 rammestyrte dumpere, og en Zeron ZE135 utslippsfri beltegraver.

- Vi synes det er svært hyggelig å få slik tillit, sier konsernkundeansvarlig hos Nasta, Vegard Gultvedt.

- En slik handel knytter lokalt og sentralt samarbeid tett sammen. Prosessen har vært ryddig, og Nasta har et meget godt samarbeid med selskapene i Skanska Norge.

Maskiner som inngår i Skanska Norge-avtalen:

  • Vassbakk & Stol: En Hitachi ZX690LCH-7 HH, to Hitachi ZX490LCH-7, en Hitachi ZX300LC-7, en Hitachi ZX55U-6, to Bell B45E 4x4 rammestyrte dumpere og en Zeron ZE135 utslippsfri beltegraver.
  • Marthinsen & Duvholt: En Hitachi ZX490LCH-7, en Hitachi ZX350LC-7, to Hitachi ZX300LC-7, en Hitachi ZX250LC-7, en Zeron ZE85 utslippsfri beltegraver og en Zeron ZE135 utslippsfri beltegraver.
  • Skanska Anlegg: En Hitachi ZX690LCR-7 RH og en Hitachi ZX350LC-7 beltegraver.

- Håper å slippe å ha så mye med dere å gjøre

- Vi har hatt et langt samarbeid med Nasta, og er svært fornøyde med denne handelen. Nå håper vi jo å slippe å ha så mye med dere å gjøre – at maskinene går uten stopp, sa Ytreland med et glimt i øyet ved overleveringen, og nikket mot maskinselger hos Nasta i Rogaland, Bjarne Bøe.

Selgeren er trygg på at entreprenøren skal få gode maskinopplevelser fremover:

- Med pålitelige maskiner og et velfungerende serviceapparat har jeg lenge gledet meg til dagen Vassbakk & Stol skal skikkelig i gang med prosjektet på Sollihøgda, sier han.

- Det er fire faktorer som er viktig for oss når vi kjøper maskiner, skyter Ytreland inn: - For det første må maskinene fungere. For det andre må det være en leverandør som forstår hva god kundebehandling er. Dessuten må vi ha fornøyde maskinførere. Og til sist må det være driftsøkonomisk og rett maskinpris.

Powered by Labrador CMS