Bybanen i Bergen skal bygges ut for rundt 3,5 milliarder kroner.
Bybanen i Bergen skal bygges ut for rundt 3,5 milliarder kroner.

40 utlendinger vil bygge bybane

Norske entreprenører får sterk konkurranse når Bybanen i Bergen skal bygges ut for 3,5 milliarder kroner.

Rundt 40 utenlandske selskaper har så langt vist interesse for oppdrag på strekningen mellom Lagunen og Flesland, skriver Bergens Tidende

- Vi ligger tross alt i utkanten i Europa og er et lite land. Men jeg tror Bybanen i Bergen er interessant for store utenlandske selskaper fordi vi er en offentlig bedrift og dermed en god betaler. Vi er uansett veldig fornøyd med responsen fra både Norge og utlandet. Vår frykt for at mange byggeoppdrag i Norge ville forsinke byggetrinn 3 har vist seg å være ubegrunnet, sier direktør Roger Skoglie i Bybanen Utbygging, til avisen.

Byggetrinn tre vil totalt ha entreprenøroppdrag for rundt 3,5 milliarder kroner. På en banestrekning på rundt sju kilometer, skal det bygges seks tunneler og fire broer.

Bybanen har gått bredt ut i utlandet for å hente inn tilbud, med den begrunnelse at norske entreprenører hadde for mye å gjøre, og det har blitt kritisert av lokale entreprenører.

- Jeg skjønner ikke motivene for å si noe slik. Men det er lett å tro at det henger sammen med å kjøpe seg tid. Hvis prosjekteringsarbeidet blir forsinket, har man allerede lansert en grunn, var kommentaren til BT fra direktør Hans Martin Moxness i EBA Vestenfjelske (entreprenørenes bransjeorganisasjon).

 

Forsiden nå