Alliance har utviklet det nye 585-dekket med tanke på optimal ytelse, enten man kjører gjennom gjørme eller på betong.

Allsidig dekkmønster til anleggsmaskiner

Alliance Tire Group lanserer et nytt dekk som er en hybrid mellom et standard traktordekk og et «normalt» veidekk for anleggsmaskiner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det kan være en utfordring å finne dekk til anleggsmaskiner som både kjører naturlig på harde overflater og som kan kjøre problemfritt gjennom gjørme. Alliance kommer nå med et dekk-alternativ, dekkmodell 585, for å gjøre valget lettere.

- Så langt har markedet for denne spesielle dekktypen som Alliance lanserer, vært dominert av ett enkelt selskap. Alliance-dekket, som også er et kvalitetsdekk, har en rimeligere inngangspris, sier Terje Sødal, produktansvarlig Agro produkter hos NDI Norge AS som importerer og distribuerer dekket.

Gjørme og asfalt

Som man ser på mønsteret, er det nye dekket (midten) fra Alliance en hybrid mellom et traktordekk (t.v.) og et «normalt» veidekk for anleggsmaskiner (t.h.). På denne måten forener den de beste egenskapene fra de to dekktypene: komfortabel kjøring på asfalt eller betong og sterk trekkraft på jordet eller under gjørmete forhold. Hybriddekkets sidemønster er «speilet». Dette skal sikre at dekket fungerer like bra enten man kjører fremover eller bakover.

Med Alliance 585 har dekkprodusenten forsøkt å løse et problem som kan oppstå på byggeplasser - spesielt i regnvær.

- Når en byggeplass blir gjørmete, hender det ofte at normale anleggsmaskindekk setter seg fast. Hvis arbeiderne ikke legger ut underlag, kan maskinene sette seg fast ettersom dekkene ikke oppnår nødvendig trekkraft i gjørmen. Gjørmen setter seg fast i selve dekket, sier Terje Sødal og fortsetter:

- Hvis du derimot bruker landbruksdekk på en anleggsmaskin, kan det bli svært ubehagelig å kjøre på betong eller asfalt. Dette fører dessuten til stor slitasje på dekkene grunnet torsjonskraften som ofte oppstår når man kjører på harde veiunderlag som landbruksdekk ikke er designet for å tåle. Med det nye dekket fra Alliance har selskapet hentet det beste fra begge verdener og laget et dekk som både gir formidabel trekkraft under gjørmete forhold såvel som en behagelig kjøreopplevelse på harde veiunderlag.

- Lav eierkostnad

NDI Norge skriver i en pressemelding at Alliance 585-dekket er et billigere alternativ til premiummerker, men at det er laget ved hjelp av et stålbelte med forsterkede vegger, samt ved bruk av spesielle sammensetninger «som man ofte forbinder med dyrere dekktyper».

- Dekkets solide oppbygning kombinert med den lange levetiden og den optimale lastekapasiteten, vil ifølge Alliance føre til lave eierkostnader, sier Terje Sødal.

Alliance 585 importeres og distribueres av NDI Group i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Alliance Tire Group eies av det japanske selskapet Yokohama og er i dag til stede i over 120 land.

Powered by Labrador CMS