KARLSKRONA: Den enste Dynapac-fabrikk i Sverige ligger i Karlskrona. I 2014 ble ny organisasjon og nye produkter presentert, og på bilder ser vi en kombinasjoner av Dynapac i rødt/gult, som ren Atlas Copco og i gul Atlas-farge og Dynapac logo.

Atlas Copco selger Dynapac

Dagens Industri meldte like før årsskiftet at Dynapac var for salg, og på fredag bekreftet Atlas Copco i en pressemelding at dette stemmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Noe stor overraskelse er det derfor ikke at Atlas Copco nå er på hell med sitt Dynapac-eventyr som har vart i ti år. Tilsynelatende har giganten hatt problemer med å få effekt ut av Dynapac-integreringen i sitt øvrige program.

- Det er utrolig lite som overlapper mellom Dynapac og resten av Atlas Copco-gruppen, og det har vært små synergimuligheter innen teknologi og forskning, uttaler pressesjef Ola Kinnander til Blekinge Läns Tidning.

Ingen panikk

De ansatte i Karlskronafabrikken ble orientert om avgjørelsen i forrige uke. Meldingen ble mottatt med ro blant de 320 ansatte ved fabrikken.

- De fleste ser positivt på avgjørelsen, for i flere år har det vært mye prat og rykter, bekrefter fabrikksjef Geert van Leemput i Karlskrone overfor AT.no. Atlas Copco har ønsket en større avkastning på sin store investering på 6,3 milliarder SEK i 2007. Derfor håper de fleste at en ny eier blir et selskap hvor veiutstyrsmaskiner er hovedområdet, som forstår dette markedet og som kan satse hundre prosent.

Road Construction Equipment

Organisatorisk er Dynapac lagt under divisjonen Road Construction Equipment (RCE), og på programmet står valser, asfaltutleggere og freseutstyr. De siste årene har produktprogrammet fått en kraftig fornyelse samtidig som Dynapac-fargere er blitt identisk med Atlas Copcos.

Totalt er RCE representert i 37 land, har 1265 ansatte og har en omsetning på snaue 3 milliarder SEK.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS