Jeanett Sparingen er daglig leder i Sparingen Maskinentreprenør AS i Brumunddal og mentor for Vegar Hjellet i hans anstrengelser for å komme tilbake i jobb som anleggsarbeider etter en alvorlig bilulykke. Mellom seg holder de en anerkjennelse fra Oppfølgingsenheten Frisk for det arbeidet entreprenørfirmaet har gjort og fortsatt vil gjøre en god stund fremover.

Den lange veien tilbake

17. mai 2017 var Vegar Hjellet fra Heidal i Oppland utsatt for en alvorlig bilulykke som førte til alvorlige hodeskader, åtte knekte ribben, kragebensbrudd og punktering av begge lungene.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

I flere uker svevde han mellom liv og død, og da han endelig kom til bevissthet, ble det en lang opptreningsperiode. Nesten alt måtte læres på nytt.

Før ulykken, var han anleggsarbeider med fagbrev fra Hæhre Entreprenør. Faren Helge var relativt nyansatt i Sparingen Maskinentreprenør AS i Brumunddal. Takket være enorm støtte fra Vegars nærmeste familie og at Sparingen så å si har tatt ham under sine vinger, er unggutten nå sakte, men sikkert på vei tilbake det yrket han elsker.

- Sparingen har betydd alt for meg i denne sammenhengen, sier Vegar.

- Hos Sparingen har de vist meg tillit og gitt meg både avgjørende sosial opptrening og muligheter til å bruke kroppen til noe som er meningsfylt for meg. Jeg var uten selvtillit og klarte nesten ingen ting da jeg kom hit første gangen. Nå har jeg klippetro på at jeg skal klare å komme meg tilbake i jobb en dag, selv om det kanskje fortsatt vil ta lang tid. Men nå vet jeg at med mange små skritt er det mulig å komme langt. Jeg føler enorm takknemlighet til alle hos Sparingen, sier han.

Den gripende historien om Vegar Hjellet leser du mer om i Anlegg&Transport på papir.

Dersom du ikke har abonnement, og vil ha det, kan du sende en e-post med navn og adresse til christian@at.no, så hjelper han deg med et abonnement på A&T.

Abonnement koster 970 kroner for ett år. Bestill nå og få med to ekstra utgaver gratis.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS