Nødetatene fryktet det verste da de rykket ut til denne hendelsen. Lettelsen var stor da det viste seg at det ikke var alvorlige personskader.
Nødetatene fryktet det verste da de rykket ut til denne hendelsen. Lettelsen var stor da det viste seg at det ikke var alvorlige personskader. (Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen)

Det ble vanskelig å kjøre i land i Horten

Vogntog knuste bil på Bastøferga under overfarten fra Moss til Horten tirsdag 14. januar.

En person ble meldt skadet i hendelsen.

- Det var heldigvis ingen i personbilen som ble knust av vogntoget. Fører av tungtransporten var i bilen, men framstår lettere skadet, sier vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven.

Brannvesenet sikret skadestedet. Diesellekkasje fra vogntoget ble dekket med ca. ti sekker med absorberende bark.

Det satt ingen i denne bilen da den ble knust på fergen Bastø 1 mellom Moss og Horten. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Nødetatene ble varslet om hendelsen klokken 8.20 tirsdag morgen. Ifølge nettstedet Kystvær, var det kl. 8 i morges målt hele 23,2 meter i sekundet (liten storm) ved Gullholmen. Redningsmannskapene sto klare da Bastø 1 la til kai i Horten.

Klokken 10 var fergen tømt for endre kjøretøy enn de som måtte berges.

Totalt fikk seks kjøretøy skader under overfarten: Vogntoget som veltet, personbiler som fikk skader i forbindelse med velten, samt en annen lastebil som fikk skader i uværet.

Seks personbiler og to tungbiler ble skadet under overfarten med Bastø 1. Sjåføren av vogntoget som veltet betegnes som lettere skadd. Ingen andre skal være skadet i hendelsen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Forsiden nå