DEN FØRSTE: Sørby Utleie-trioen fra venstre Martin Authen (driftsleder og NK), Erik Sørby (styreleder), Lars Sørby (i hytta, daglig leder) ble første kunde av Giant 2200E. Selger er Karl-Erik Mathiesen (Hymax).

Første elektriske Giant i Norge

GARDERMOEN (AT.no) Sørby Utleie AS kjøpte Norges første helelektriske Giant minilaster.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Maskinen ble overlevert på Utleiekonferansen, men fraktet direkte til Olav V Gate i Oslo sentrum som er et 100% utslippsfritt anleggsprosjekt som Sørby Utleie har forpliktet seg til å levere maskiner til. Nettopp dette prosjektet var også bakgrunnen for at Sørby Utleie kjøpte maskinen som ble «teaset» på Bauma i april 2019, og nå altså er klar for markedet.

- Elektriske maskiner er i vinden, og vi kjenner godt til Giant fra før, sier Erik Sørby.

- Vi valgte å kjøpe denne maskinen på bakgrunn av kapasitet og levetid på batteriene, sier tvillingbror og daglig leder Lars Sørby.

Full dag

Giant 2200E veier 2,6 tonn, har 1650 kg løftekapasitet og den kommer med to ulike batteripakker (lithium-ion). Sørby har valgt den største på 20 kW, noe som skal holde til 6-8 timers kontinuerlig drift og mest sannsynlig tilstrekkelig for full dags drift på et anlegg. Derfor har Sørby nøyd seg med å starte med «onboard-lader» som er vanlig stikkontakt og standard i kjøpet. Man kan etterbestille hurtiglader om behov, men trolig kan denne maskinen lade batteriene natten gjennom og trolig er det godt nok.

Maskinen kommer så langt ikke med tett hytte, men importør Hymax AS kommer nok til å «henge på» fabrikken for å finne en løsning på dette. Fordelen med maskinen slik den står nå, er at man kan vippe ned taket for å kjøre inn i parkeringshus osv, og «slå opp» taket igjen når man er innendørs.

Hymax har så langt fått fire maskiner som alle er solgt, men har tre til i bestilling.

Powered by Labrador CMS