Fører Thor Atle Martinsen stortrives i den nye 13-tonns JCB-gravemaskinen. Dette er den 20. JCB-maskinen entreprenøren Lindhaugen AS kjøper.
Fører Thor Atle Martinsen stortrives i den nye 13-tonns JCB-gravemaskinen. Dette er den 20. JCB-maskinen entreprenøren Lindhaugen AS kjøper.

Kjøpte JCB nummer 20

GARDERMOEN (AT.no): Lindhaugen AS i Berg i Østfold fikk nylig levert nok en JCB-maskin. Dette er selskapets 20. JCB-kjøp.

Jan Olav Lindhaugen har kjøpt JCB fra Rosendal Maskin AS siden 2004. Siste JCB-maskin i parken er beltegraveren JS130 DLC (13 tonn). Lindhaugen sier han ikke har hatt stort behov for å endre på innkjøpsstrategien om å kjøpe små Kubota-maskiner og store JCB-maskiner. Skillet går pluss-minus på 8-tonn.

- Dette har fungert bra for oss. Det er også positivt med Rosendal Maskin som leverandør ettersom de har base i nærheten, sier Jan Olav Lindhaugen når AT.no treffer ham på Anleggsdagene på Gardermoen.

Lindhaugen AS har 28 ansatte og en maskinpark på 12-13 enheter.

Større hytte

Lindhaugen sier føreren av maskinen har bemerket at hytta er større og bedre lydisolert, samt at maskinen er bedre å operere enn maskinen som er byttet inn.

- Han er veldig fornøyd og sier det er stor forskjell på hytta og hydraulikken i forhold til 2008-modellen (samme størrelse) vi byttet inn, sier Lindhaugen.

Den nye maskinen er også levert med maskinovervåkingssystemet Lifelink. Dette er Lindhaugen spent på å se resultatene fra. Systemet gir blant annet analyse over driftstid og tomgangstid.

Forsiden nå