Trygve Slagsvold Vedum (t.v.), Tore Aaslund, Erik Øverbø og Toshio Miyake trakk utendørs da champagnekorkene skulle smelles for Komatsu Forests nye anlegg på Stange.
Trygve Slagsvold Vedum (t.v.), Tore Aaslund, Erik Øverbø og Toshio Miyake trakk utendørs da champagnekorkene skulle smelles for Komatsu Forests nye anlegg på Stange.

Komatsu Forest i hus

Den daglige kaffekoppen var erstattet med champagne da landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum under den offisielle åpningen av Komatsu Forests nye hovedkvarter på Stange i Hedmark 19. april.

 - Planene om utvidelse og modernisering startet for fem-seks år siden med et internt ønske om å utvide kundebutikken med stasj og småting i inngangspartiet i de etter hvert aldrende lokalene de 16 ansatte flyttet fra like før jul i fjor, sier daglig leder Tore Aaslund.

Åpningsfesten ble med hensikt utsatt til alle nye systemer og rutiner var kvalitetssikret fullt ut.

- Det hele utviklet seg raskt til planer om et helt nytt hovedkvarter på 1400 m 2 med hypermoderne lokaler. Her er alt vi og kundene våre kan ønske oss av det nyeste innen moderne teknologi for salg, service og logistikk, tilpasset effektiv håndtering av delesalg og ettermarked, sier Aaslund.

Feiret av 140 gjester

Drømmene er nå realisert, og Komatsu Forest ser fortsatt lyst på framtida selv om noen skumle skyer i horisonten kaster litt skygge over landets skogsnæring denne våren.

Skyer eller klarvær i skogsbransjen; Kaffe har helt siden oppstarten i 1985 under navnet FK Skog vært tradisjonell forfriskning til alle som er og har vært innom Komatsu Forests hovedkvarter på Stange.

- I dag gjorde vi altså et unntak sammen med 140 inviterte gjester fra deleier Felleskjøpet, Komatsu Forests fabrikk i Umeå, skogbruksorganisasjoner, skogsentreprenører og landbruksministeren. Men til uka er kaffekoppen tilbake på besøksmenyen vår, gliser salgssjef Erik Øverbø.

Det var dekket langbord i verkstedhallen på Stange.
Det var dekket langbord i verkstedhallen på Stange.

Røpet tiltakspakken

Trygve Slagsvold  Vedum kom i åpningstalen med forhåndsinformasjon om regjeringens tiltakspakke verd 750 mill. kroner for omstilling i norsk skog- og treindustri som ble offentlig kjent sist i april:
- Krisen i norsk skogsnæring samlet sett er en industriell utfordring, fastslo Slagsvold Vedum, og ikke en generell skogbrukskrise.

- Akkurat nå står stengning av giganten Södra Cell Tofte på dagsorden. Det er altså avsetningsleddene som sliter. Skogen som ressurs og forvaltningen av skogsressursene gjennom skogeiere, skogsentreprenører og maskinleverandører har aldri stått sterkere enn nå. Derfor jobber regjeringen blant annet aktivt med flere tiltak for å utvide bruksområdene for norsk trevirke og for å lette transporten ut til sluttbrukerne, sa Slagsvold Vedum.

- Styrker posisjonen

Konsernsjef Toshio Miyake i Komatsu Forest i Umeå er stolt over satsingen til det norske salgs- og serviceapparatet for japanskeide Komatsu Forest, og skålte mer enn gjerne i champagne med de øvrige gjestene.

- Komatsu Forest er allerede markedsleder i Norge, og vi tror våre norske venner med dette nye anlegget styrker denne posisjonen ytterligere. Våre skogsmaskiner ligger også helt i tet når det gjelder å ta i bruk moderne teknologi, og vi var allerede i fjor klare med hele skogsmaskinprogrammet vårt med StegIIIB utslippsspesifikasjoner og mange andre nye innovative løsninger, sier Toshio Miyake.

Fordeler for alle

Flyttingen til nye lokaler gagner så vel de ansatte som kundene på flere måter, ifølge ettermarkedssjef Gunnar Fosserud i Komatsu Forest.

- Det digitale helautomatiske reservedelslageret vårt håndterer for tiden 2500 artikler, men legger beslag på bare 8,5 m 2 grunnflate mot tidligere godt over 100 m 2 fordelt på rundt 175 hyllemeter. Det betyr blant annet at de øvrige 220 m 2 med delelager her kan utnyttes langt bedre enn tidligere, sier Fosserud.

Samtidig er deadline for delebestilling fra hovedlageret ved Arlanda flyplass i Sverige forlenget slik at leveringstiden på ikke lagerførte deler kortes ytterligere ned.

Hesselberg på plass

Øvrig arealer er fordelt med 420 m 2 kontor- og kundebehandlingsplass, 720 m 2 verksted med separat vaskeanlegg og 8 mål spesialtilpasset uteområde for maskinoppstilling og lasting/lossing.

Komatsu anleggsmaskiner er også representert i bygget ved Hesselberg Maskin AS.

- Hedmark er et sterkt fylke for våre anleggsmaskiner. Med egen base her vil Komatsus skogs- og anleggsavdelinger oppnå fordeler gjennom synergieffekten. Om kort tid er også vi fullt etablert her med salg og service for både nye og brukte maskiner, sier distriktssjef Roger Wang i Hesselberg Maskin.

Forsiden nå