HELT NY: Nissan Navara er en helt ny bil, men slektskapet fra forgjengeren er lett synlig.

Nissan tok pick-up-prisen

LYON (AT.no): Nissan NP300 Navara gikk til topps i International Pick-up Award 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Under en sermoni i Lyons Handelskammer i forbindelse med Solutrans 2015 ble det annonsert at Nissan NP300 Navara klatret til topps i International Pick-up Award 2016 (IPUA).

Prisen ble delt ut av Jarlath Sweeney, President i International Van of the Year jury (IVOTY) til Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President, Global LCV Business Unit og Ponz Pandikuthira, Direktør for Lette Nyttekjøretøy i Nissan Europe.

Tredje vinner

Nissan er den tredje vinneren av denne prestisjefylte prisen, organisert av medlemmer av International Van of the Year-juryen.

Bilene har blitt presentert omhyggelig i løpet av sommeren og høsten for jurymedlemmene før alle konkurrentene ble samlet til test i Norge tidligere i høst.

Les om test av 10 pick-uper her.

Prisen ble delt ut av Jarlath Sweeney, President i International Van of the Year jury (til høyre) til Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President (til venstre) Global LCV Business Unit og Ponz Pandikuthira, direktør for Lette Nyttekjøretøy i Nissan Europe.

Nye NP300 Navara fikk 80 poeng mens nummer to på listen nye Mitsubishi L200 fikk 47 poeng og faceliftede Ford Ranger på tredjeplass med 39 poeng.

- I 2009 ble prisen lansert for å anerkjenne Pick-up produsentenes arbeid med å øke kvaliteten og standarden innenfor bærekraftig transport med respect for bade miljø og menneskers sikkerhet”, sa juryformann Sweeney.

- Disse nye Pick-upene som er lansert i år har forandret sektoren til et høyere nivå innenfor installert teknologi både som standard og tilleggsutstyr på bilene. Med flere nykommere i markedet i løpet av de neste årene lover det godt for både industrien og konkurransen ettersom de vil høyne profilen til disse spesielle kjøretøyene ytterligere, avsluttet juryformannen.

Les vår test av Nissan NP300 Navara her.

- Streng disiplin

Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President, Global LCV Business Unit uttalte etter å ha mottatt prisen:

- Denne prestisjefylte prisen feirer Nissans 80-år med pick-up ekspertise. Streng testing av IPUA belyste den tøffe og innovative karakteren til nye Navara.

For europeiske kunder er Nissan mest kjent for å produsere gode 4x4 kjøretøy og banebrytende crossovere. Den nye NP300 representerer fusjonen mellom to riker, en banebrytende pick-up som kombinerer robust 4x4 seighet med rafinementet og effektiviteten til en crossover», fortsatte Ponz Pandikuthira, direktør for lette nyttekjøretøy i Nissan Europa. «Jeg ønsker å takke Nissan ansatte verden rundt som har hjulpet oss å vinne denne prisen og jeg er spent på å se NP300 Navara på veien, avsluttet Pandikuthira.

Norsk medlem i IPUA-juryen er Torbjørn Eriksen, Anlegg&Transport.

Powered by Labrador CMS