Nye Lundberg 5210 erstatter 5200 Lse.
Nye Lundberg 5210 erstatter 5200 Lse.

Nytt fra Lundberg Hymas

Lundberg Hymas AB, produsent av Lundberg-redskapsbæreren, oppgraderer sitt modellprogram.

Dagens tre største modeller har gjennomgått en større oppgradering.

De nye modellene er:

5210, som erstatter 5200Lse

6210, som erstatter 6200Lse

7210, som erstatter 7200Lse

Modellendringene er gjort med hensyn til førerkomfort, produktivitet, driftssikkerhet og servicevennlighet, skriver Volvo Maskin AS i en pressemelding.

Med de nye modellene tar Lundberg for alvor steget inn i dataalderen. Deler av det elektriske anlegget benytter seg nå av CAN-BUS-teknologi. Dette er det samme som benyttes av teknologi i moderne biler.

Instrumentpanelet på de nye modellene en LCD-skjerm. Fremstillingen er lettfattelig med tekst og grafiske symboler. Føreren ser hvilke funksjoner som er aktivisert og hva som er driftsstatus for de ulike hovedkomponenter som for eksempel motor, hydraulikk og transmisjon.

Forbedringer

Det er også nytt at føreren kan forhåndsprogrammere hydraulikken for inntil 5 ulike utstyrsvalg.

Oljemengde og trykk, samt utslagene (følsomheten) på manøverspaken kan alle programmeres.

Modellene 6210 og 7210 har fått et kraftigere og stivere lasteapparat. Endret plassering av slanger, rør og ventiler, samt redusert høyde på lastetårnet gir føreren bedre sikt ned til redskapen.

For alle de tre oppgraderte modellene er en ristefunksjon for skuffen standard. Dette er anvendelig ved lasting og bæring av våt jord og snø.

For å øke driftssikkerheten er det forsterkninger rundt rammeleddet samt en ny løsning for mellomakslingen.

Bedre komfort

Med kravene til støynivå og helkroppsvibrasjoner er førerkomforten blitt ennå viktigere.

Førerhytten har flere oppgraderinger som vil bli satt pris på av operatørene:

Bakveggen på førerhytten er rundet slik at plassen frem til dashbordet blir lengre. Samtidig er dashbordet endret for å gi bedre benplass.

Rundet bakvegg.
Rundet bakvegg.

Varmeapparatet er flyttet fra under førersetet til høyre hyttevegg med utvendig adkomst. Dette gir et varme- og AC-system med vesentlig bedre varme- og kjølekapasitet. Viftekapasiteten har med den nye løsningen økt med 50%, dette gir i praksis 15% bedre ytelse fra aircondition og 40% bedre varmeeffekt, ifølge Volvo Maskin.

Klar for levering

Den nye 10-serien er allerede levert den første kunden i Norge. Offisiell premiere var under Kommunalteknikk 2013. Maskinene er leveringsklare fra dags dato.

Volvo Maskin har fått mange positive tilbakemeldinger på den nye modellserien og har forventninger til at dette vil gi positive utslag i salget.

Volvo Maskin AS har siden 2003 vært distributør av Lundberg redskapsbæreren i Norge.

Det er 40 år siden svenske Lundberg Hymas utviklet redskapsbærerkonseptet. De første maskinene ble levert i Norge i 1977.

Forsiden nå