KINA PÅ VEI OPP: Etter mange tøffe år, er salget av anleggsmaskiner – og spesielt gravemaskiner – på vei opp igjen. Her fra Liugongs fabrikk utenfor Shanghai. Illustrasjons

Oppsiktsvekkende økning i Kina

Salg av anleggsmaskiner og utstyr i Kina forventes å øke med rundt 55% i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter mange års nedgang i verdens største marked for anleggsmaskiner, har pila pekt rett til himmels i 2017. Etterspørselen for utstyr generelt, og spesielt beltegravere og minigravere, har fått enorm oppsving. Disse to maskintypene vil stå for mer enn 50% av maskinsalget i Kina i år, og for første gang vil salget av gravemaskiner være større enn salget av hjullastere i Kina. Dette melder analyseselskapet Off-Highway Research.

Prosjekter settes i gang

- Markedet har hentet seg inn igjen, og flere store prosjekter har fått grønt lys for oppstart etter at myndighetene i 2015 bestemte seg for å bygge mer infrastruktur for å bedre økonomien, melder Off-Highway Research.

Markedet var på topp i 2011 da kinesiske myndigheter investerte 585 milliarder US dollar i bygging av infrastruktur. Deretter krasjet markedet fullstendig, og var i 2015 og 2016 helt nede i en fjerdedel av 2011-nivået. Mot slutten av fjoråret begynte det å snu, og dette har fortsatt i 2017 med full styrke i første halvår i år. Det er forventet at det vil selges over 200.000 anleggsmaskiner i Kina i år, noe som vil være omtrent det samme som i 2014.

Powered by Labrador CMS