For de fleste av våre lesere er nok Palfinger aller best kjent for dette – lastebilkraner. Selskapet har imidlertid også en maritim avdeling som nå blir dobbelt så stor ved oppkjøpet av norske Harding Group.

Palfinger kjøper norsk selskap

Østerrikske Palfinger, best kjent som leverandør av kraner og annet løfteutstyr, har undertegnet en avtale om å kjøpe norske Harding Group. Dette er det største oppkjøpet Palfinger noensinne har gjort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Avtalen går ut på at Palfinger kjøper 100% av aksjene i Herkules Harding Holding AS som igjen eier Harding Group. Selger er det norske private fondet Hercules. Harding er en ledende leverandør av livredningsutstyr og livssyklustjenester til maritime installasjoner og skip. Bakgrunnen for oppkjøpet er at Palfinger ønsker å utvide sin maritime virksomhet med nye produkter og nye tjenester. Faktisk vil denne virksomheten til Palfinger Marine bli nesten fordoblet med kjøpet av Harding og utgjøre rundt 20% av Palfingers totale omsetning.

Harding har sitt hovedkvarter i Seimsfoss i Hardanger og opererer i 16 land rundt om i verden. Selskapet sysselsetter rundt 800 personer.

Powered by Labrador CMS