Ut på tur: Fra venstre: Kato Risa (Risa), Bjørn Risa (Risakonsernet), Snorre Berget (Holt Risa), Geir Varhaug (Bjørn`s hage og anlegg) og Svein Risdal (AS Betong).
Ut på tur: Fra venstre: Kato Risa (Risa), Bjørn Risa (Risakonsernet), Snorre Berget (Holt Risa), Geir Varhaug (Bjørn`s hage og anlegg) og Svein Risdal (AS Betong).

Risa skal klatre høyt

Skal helt til topps i Afrika.

 - Bestigning av Kilimanjaro er den ultimate varianten av teambuilding. Turen skal videreutvikle og forsterke bånd innad i konsernet. Visjonen vår er å gjøre hverandre gode, med denne ekspedisjonen lærer vi samarbeid og arbeidsmoral, sier konsernsjef Bjørn Risa.

Turen finner sted de ti første dagene av mars. Da skal seksten ansatte fra hele konsernet skal bestige Afrikas høyeste fjell, i det nordlige Tanzania.

Å bestige Kilimanjaro er noe helt spesielt. Selv om fjellet er 5895 meter høyt, kreves det ikke noen klatrekunnskaper for å komme til toppen. Likevel er det en opplevelsesrik og krevende tur.

På grunn av den spesielle kombinasjonen av høyde og nærhet til ekvator, kan klatrere oppleve nesten alle klimasoner og værtyper på vei til toppen, fra tropisk til arktisk klima.

En stigning på nesten seks kilometerer en utfordring. Den tynne luften kan gi høydesyke som fører til hodepine, kvalme eller tung pust. Av denne grunn må det regnes minimalt fem dager på oppstigningen.

- Vi skal nå den høyeste toppen på Kilimanjaro på fem dager. Uhuru-toppen rager imponerende 5895 meter over havet. Med på ekspedisjonen skal det være med profesjonelle guider som skal vise vei og løype, sier Risa.

Vel framme på toppen, skal flagget til Risa-konsernet plantes på Afrikas høyeste punkt.

- Flagget vil markere at reisens mål er nådd, gjennom samarbeid og ståpå-evne. Dessuten er jo symbolikken der, Risa-land har bredt seg helt til Afrika!, sier Risa.

Ekspedisjonen skal dokumenteres av et kamera-crew og det skal publiseres en reiseblogg fra begynnelse til slutt, med daglige oppdateringer.

- På den måten kan hele konsernet, de reisendes familier og venner, og andre interesserte få delta og følge med på ekspedisjonen, sier Risa.  

Forsiden nå