Nytt toetasjes tilbygg på Kongsvinger ble tatt i bruk torsdag 3. desember
Nytt toetasjes tilbygg på Kongsvinger ble tatt i bruk torsdag 3. desember (Foto: Statsbygg)

Romsligere trafikkstasjon

Det nye tilbygget til Kongsvinger trafikkstasjon ble åpnet torsdag 3. desember. 

Statsbygg fikk i oppdrag av Statens vegvesen å oppføre et toetasjes tilbygg på 425 kvadratmeter, fordi trafikkstasjonen hadde behov for mer plass. Bygget rommer nye kontorer og møterom, med utsikt over Glomma og Kongsvinger festning. Etter en byggeperiode på ti måneder, kan de ansatte nå ta de nye lokalene i bruk.

Det er lagt vekt på «fleksible løsninger» i nybygget slik at endringer og tilpasninger kan gjøres med enkle grep.

- Trafikkstasjonen har vært i full drift stort sett hele byggeperioden. Dette medførte noen praktiske utfordringer, men likevel ble tilbygget ferdig tre uker før tiden, sier prosjektleder Christoffer Seiler.

Han forteller at arbeidet gikk raskt takket være at både ansatte ved trafikkstasjonen og totalentreprenøren har vært svært fleksible underveis.

Tilbygget er bygget etter passivhusstandard og er utstyr med avansert teknikk for å møte krav om energieffektivitet. I tillegg til nye møterom og kontorlokaler har også trafikkstasjonen fått ny garasje.

Totalentreprenør har vært Wito AS og arkitekt for tilbygget er Sjåtil og Fornæss.

Forsiden nå