Det tok nærmere seks timer å heise den todelte skulpturen på plass, sette den sammen og montere den på betongsokkelen i rundkjøringen.

Ser du hva dette er?

Jobben i rundkjøringen krevde to mobilkraner og et solid antall mennesker.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Svaret på spørsmålet over, er: Kunst (og matematikk, se faktaboksen).

Det tok en drøy time å frakte skulpturen Møbius fra Hokksund til Kongsberg. Deretter tok det seks timer å heise den på plass og montere den, som en del av prosjektet E134 Damåsen-Saggrenda.

Da transporten av den todelte skulpturen ankom rundkjøringen ved renseanlegget i Sellikdalen litt over klokken 23 tirsdag kveld (19. november), var bare halve jobben gjort.

To kraner og et antall arbeidere måtte til for å heise de to kjempeinstallasjonene av hver sin tralle og ned i rundkjøringen.

Möbius bånd

August Ferdinand Möbius (født 17. november 1790 i Schulpforta, død 26. september 1868 i Leipzig) var en tysk matematiker og astronom.

Möbius arbeidet med geometri, topologi og teoretisk astronomi. Han er best kjent for den ensidige overflaten, kjent som Möbius’ bånd

Da det var gjort, måtte skulpturen settes sammen og festes til en betongsåle midt i rundkjøringen.

Først utpå morgenkvisten onsdag morgen var jobben fullført. Nå står bare siste finpuss igjen før Møbius formelt skal innvies med en enkel markering.

Slik ser Møbius ut i dagslys.
Det er også montert en mindre Møbius-konstruksjon på prosjektet, Møbius 2.
Powered by Labrador CMS