I 2009 gikk den norske finalisten Thor «Appen» Vigeland Larsen fra MBT Vigeland Transport i Mandal av med totalseieren i Super Eco Driver og vant en Volvo gravemaskin.

Sjåfør-konkurranse om drivstofforbruk

Volvo Trucks har nå åpnet for påmelding til sin globale sjåførkonkurranse Drivers' Fuel Challenge 2014.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Her konkurreres det i drivstoffeffektiv kjøring. Alle yrkessjåfører er velkomne til å delta i konkurransen, uavhengig av lastebilmerke. Her til lands skal Norges beste sjåfør kåres i Norges-finalen 14. juni 2014, og vinneren går videre til verdensfinalen i Gøteborg i september.

Konkurransen har blitt stadig mer populær og den siste internasjonale konkurransen, i 2011, hadde over 3600 deltakere fra 22 land.

Volvo-forhandlerne gjennomfører lokale konkurranserunder ved sine avdelinger. De beste sjåførene fra hver avdeling blir kvalifisert til en regionfinale, og den beste fra hver region går videre til Norges-finalen. Sjåførene skal kjøre på trafikkerte veier og bli bedømt etter hvor mye drivstoff de bruker på en gitt strekning som skal kjøres på en bestemt tid.

Verdensfinalen i Drivers' Fuel Challenge skjer i Volvos hjemby Göteborg 19. september. Der skal 25 av verdens mest drivstoffeffektive sjåfører delta.

Informasjonen om de lokale konkurransene finnes på hjemmesidene til Volvo Trucks.

Powered by Labrador CMS