Stappfulle dekkhotell

Stappfulle dekkhotell

Skal du ha dekkene dine på lager i vinter er det på tide å hive seg rundt.

Etterspørselen etter plass på dekkhotell har økt kraftig det siste året, viser nye bransjetall. I landsdeler der vinteren kommer tidlig er det allerede booking-feber, skriver det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

- Hos oss er etterpørselen etter hotellplass opp 23 prosent det siste året. Å lagre dekkene på denne måten er helt klart blitt en trend blant norske bileiere, sier Harald Nordseth, produktsjef i Vianor, til Newswire.

Kjeden har 46 dekkhoteller spredt rundt i hele landet. De største har plass til mer enn 1500 sett. Antall lagrede dekk nærmer seg raskt 100 000.

- Kapasiteten er doblet på få år. Likevel er det smekk fullt enkelte steder. Utviklingen vil trolig fortsette, så vi jobber stadig med å utvide tilbudet, sier Nordseth.

I Nord-Norge er bilistene i full gang med å sko seg for vinteren. Hos Vianor i Tromsø er hotellet mer enn fullbooket.

- Vi har måttet sette 40-50 kunder på venteliste og ser oss om etter løsninger for å kunne hjelpe alle, sier avdelingsleder Bård Adolfsen.

Han tror økt etterpørsel etter hotellplass har sammenheng med at lagringsplassen i moderne boliger ofte er liten, mens hjulsettene tvert imot tar stadig mer plass.

- Mange av kundene har store biler med store hjul som samtidig kan være tunge å håndtere, sier Adolfsen.

Også i Midt-Norge er høysesongen ved dekkhotellene godt i gang.

- Faste hotellkunder har fått en SMS med innkalling på et bestemt tidspunkt. Selv om tidspunktet kan endres, velger de aller fleste å takke ja til den tildelte tiden. Mange er ivrige etter å få alt i orden så raskt som mulig, sier Odd Berg, avdelingsleder i Vianor Trondheim Syd.

Jobben med å legge om går stort sett greit unna, men nye hjulsett på uoriginal felg kan av og til skape utfordringer.

- I noen tilfeller mangler det nødvendige bolter og annet tilbehør. Som oftest kan vi hjelpe dem med dette, men det er et godt råd å være nøye med å få med slike ting ved kjøpet. Hvis sommer- og vinterhjulene har ulikt tilbehør er det dessuten viktig å holde det atskilt, sier Berg.

Bilistene i Sør-Norge venter vanligvis lengst med å legge om, men også her er sesongen i gang.

- Mange har vært innom for å bytte hjulsett og levere inn sommerdekkene allerede. Vi ser et markert taktskifte i interessen for å benytte dekkhotell, sier Atle Kaas Andersen, avdelingsleder i Vianor Alnabru i Oslo.

En del av hjulsettene bærer preg av at tidligere egeninnsats ikke alltid har gått smertefritt.

- Noen har prøvd å bruke bolter som ikke passer, andre har strammet til galt eller benyttet utstyr som har skadet felgen. Å sette bort omleggingen til idrettslag eller veldedige organisasjoner som jobber på   dugnad er ingen garanti mot å unngå slike feil, sier Kaas Andersen.

Overvintring på Vianors dekkhoteller koster fra 840 kroner og opp til 1200 - 1300 kroner. Da er omlegging, rengjøring, kontrollsjekk og forsikring med i prisen.

Forsiden nå