Klart for bygging av Gullhaug Torg 2A

Skanska har signert kontrakt med Avantor om å bygge det som blir et landemerke i Nydalen og ett av hovedstadens mest klimaambisiøse bygg.

Publisert

Om få uker settes spaden i jorden og det som i dag er en parkeringsplass på Gullhaug Torg vil gradvis erstattes med et toppmoderne miljøbygg som vil romme boliger, kontor og serveringssteder. Prosjektet består av to tårn, ett på 18 etasjer og ett på syv, pluss kjeller. Det totale arealet er 11.200 kvadratmeter. Det gjennomføres som en totalentreprise med samspill, kontrakten har en verdi på 415 millioner kroner og vil inngå i Skanskas ordrereserve for Norden i andre kvartal.

- Prosjektets skyhøye klima- og miljøambisjoner, kombinert med den spektakulære arkitekturen, gjør at bygget blir et landemerke i Oslo. Det er ett av de mest klimaambisiøse prosjektene som noen gang er bygget i hovedstaden vår, og vi tar i bruk en rekke nyskapende klima- og miljøløsninger. Dette er et komplekst prosjekt hvor vi får brukt den unike kompetansen vår på en veldig god måte. Vi er glade for at vi kan bidra til å realisere dette fantastiske prosjektet sammen med Avantor, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten til Skanska Norge.

Skanska har vært tungt involvert i prosjektet siden 2016, helt fra idéstadiet og gjennom hele samspillsfasen. Detaljprosjekteringen startet tilbake i 2018, men i 2019 ble prosjektet stanset i påvente av politisk godkjenning av ny reguleringsplan. Dette kom på plass for rundt ett år siden, og gjennom høsten og vinteren har teamet vårt jobbet med detaljprosjektering og mobilisering. Nå som rammetillatelsen er på plass, er det klart for byggestart innen kort tid.

Powered by Labrador CMS