Sjåførene Jens Kyrre Anthonsen og André Skuterud fra RD Transport var fornøyd med første tur med den ny elektriske trekkvognen.

Første elektriske for Rema

Nylig den aller første leveringen med en splitter ny elektrisk trekkvogn.

Publisert

Turen gikk fra Rema Distribusjons distribunal på Vinterbro til Rema 1000 Åssiden i Drammen. Dette er et viktig skritt på veien mot målet om kun å bruke fossilfrie alternativ innen 2026.

– Ansvarlighet og bærekraft har lenge vært et satsingsområde for REMA 1000 og vi har gjort mange og store tiltak for å redusere vårt klimaavtrykk. For å gjøre dette må vi derfor se på hele verdikjeden, fra jord til bord. Rema Distribusjon har gått til innkjøp av flere elektriske kjøretøyer som et ledd i denne satsingen, sier Synnøve Gautesen Berg som er direktør for ansvar og bærekraft i Rema Distribusjon i en melding på selskapets hjemmesider.

I tillegg til den elektriske trekkvognen, har Rema Distribusjon bestilt tre elektriske skapbiler som forventes å stå klare i løpet av 2023.

Over 85 prosent av utslippene til Rema Distribusjon er knyttet til transport. Det å skifte ut alle fossile kjøretøy vil derfor føre til en betydelig reduksjon i selskapets utslipp. Ni biogass-kjøretøy er allerede i drift, med ytterligere fire i bestilling. 

Med de nye elektriske kjøretøyene vil Rema Distribusjon i 2024 derfor ha 17 fossilfrie kjøretøy.

Powered by Labrador CMS