RMMV HTVR 8x8 er en bergingsbil for tøffe jobber, både på og utenfor vei. Forsvaret skal blant annet motta bergingsbiler fra RMMV de kommende årene, men vi kjenner ikke til om et oppsett som på bildet skal til den norske forsvarsmakten.

Signerte avtale i 2014 - i 2021 starter leveransene offisielt

Etter at vi omtalte signeringen av avtalen mellom Forsvaret og Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) om levering av militærkjøretøy i mars 2014, har vi ventet på offisiell overlevering av kjøretøy.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det har vært stille i årevis, og ingen markering av leveranser, etter avtalesigneringen 31. mars 2014. Vi har etterlyst hva som skjer med avtalen overfor Forsvaret, og etter det AT.no erfarer skal det være offisiell markering av leveranser i 2021.

Forsvarsmateriell har likevel hatt flere kjøretøy i prøvedrift, før leveringen starter offisielt:

- Forsvarsmateriell har tatt imot 22 flyplassvogner av to ulike typer som er satt i prøvedrift på Rygge, Ørlandet, Andøya og Bardufoss, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver Jannicke Hauan Strand i Forsvarsmateriell.

- Fra 2021 og frem til og med 2026 får Forsvaret levert resterende vogner. Dette innbefatter ulike typer vogner slik som bergingsvogner, tungtransportvogner, flyplassvogner, tippvogner og lastevogner, sier hun videre.

Så fra neste år skal det bli RMMV-kjøretøy av flere typer å se i Norge.

Powered by Labrador CMS