Arbeidet med den midlertidige brua er i gang, og i løpet av neste uke vil trafikken på E6 i Nord-Troms gå som normalt igjen.

- Bruforbindelse klar om en uke

Ti vogntog med brudeler er ankommet.

Tirsdag kveld fikk E6-brua som går over den flomstore elva Badderen i Nord-Troms, kritiske konstruksjonsskader. Brueksperter i Statens vegvesen har konkludert med at skadene er så store at brua ikke kan reddes.

I løpet av neste uke vil trafikken på E6 i Nord-Troms gå som normalt igjen, med ei midlertidig bru på plass, lover Statens vegvesen.

- Hvis alt går etter planen kan den midlertidige brua settes i trafikk før neste helg, sier Gunnar Haugen, som er kontorsjef for Bruberedskap i Statens vegvesen.

Samme vekt

Den midlertidige brua får samme lastklasse som eksisterende bru og det øvrige riksveinettet i området.

I løpet av torsdag kveld og natt til fredag har ti vogntog med nærmere 200 tonn brumateriell fra Statens vegvesens beredskapslagre ankommet Nord-Troms. Nå skal delene bygges sammen til ei midlertidig bru over Badderen.

Lengre bru

Den 50 meter lange brua fundamenteres over den eksisterende brua, som har vært stengt siden tirsdag kveld, da kraftig flom førte til brudd i brukonstruksjonen.

- Siden da har vi jobbet med å finne en best mulig løsning. For å få en god og sikker bru har vi valgt å sette inn en bru som er vesentlig lengre enn dagens bru på 38 meter. Nå er vi i gang med montering på stedet, og arbeidet vil pågå gjennom hele pinsehelga, sier Gunnar Haugen.

Samarbeid med Forsvaret

Statens vegvesen har god dialog med Forsvaret og kan bruke ressurser derfra ved behov.

- Men i dette tilfellet hadde ikke Forsvaret materiell som var egnet eller som oppfyller våre krav til sikkerhet for trafikantene, sier Gunnar Haugen.

Powered by Labrador CMS