Erik Søvik rakk å gi ut boka «Lastebilhistorier» før han døde høsten 2021. Boka handler om møter mellom mennesker og livet som lastebilsjåfør før årtusenskiftet.
Erik Søvik rakk å gi ut boka «Lastebilhistorier» før han døde høsten 2021. Boka handler om møter mellom mennesker og livet som lastebilsjåfør før årtusenskiftet.

Det tok 25 år å fullføre boken «Lastebilhistorier» - førsteopplaget er revet bort

Les om gamle fru Klausen i sin Opel, unggutten på horehus, sjakkspillende tollere, gale menn med våpen og mye mer.

Publisert

Erik Søvik fra Tjøme har skrevet en bok om sine betraktninger som lastebilsjåfør på 70-80 og 90-tallet.

Gjennom en rekke epistler i fagtidsskrifter, ofte med en humoristisk penn, har han skildret lastebil-livet på godt og vondt. Nå er hans samlede verker utgitt i boken «Lastebilhistorier».

Tiårene fra 70-, 80- og 90-tallet var gullår for eventyrlystne norske lastebilsjåfører. Veien ble levebrød, sykdom og medisin. Perioden er også svært myteomspunnet. Hvordan var det egentlig å kjøre i DDR på syttitallet og var kontrollørene i Tsjekkia bare på jakt etter bestikkelse?

I boken kan man lese om kolleger, kneiper, savn, gråt og glede. Man kan oppleve gamle fru Klausen i sin Opel, unggutten på horehus, sjakkspillende tollere, gale menn med våpen og mye mer.

Dette er korte stikkord fra bokens innhold. Den inneholder 35 sanne og gale historier som ikke trenger gå omveien om hodet for å treffe hjertet!

Erik Søvik rakk akkurat å få boken sin hjem fra trykkeriet, snuse på den, la fingrene bla pent gjennom sidene og felle et par gledestårer. Så la han boken på bordet ved siden av seg og lukket øynene.

De siste ukene av livet var det tanken på boken som holdt ham oppe. Nå kunne han gi slipp. Få dager senere var Erik Søvik død. Det hadde tatt ham 25 år å fullføre boken. 25 år med spørsmål fra ventende lastebilsjåfører over hele landet. «Alle» sjåfører ventet på den.

Nå er førsteopplaget utsolgt og tilbakemeldingene er formidable. Det kommer både latter og tårer når man leser om gripende møter eller morsomme situasjoner. Dette var tiden før mobiltelefon, internett og gode veier. Sjåførene var overlatt til seg selv. For eksempel måtte Erik spille munnspill på gata i Lyon på sin 27 års dag for å få råd til mat. Alle pengene hadde gått med på å reparere bilen på verksted.

Boken handler mer om møter mellom mennesker enn om lastebil og kan leses av alle som er glade i gode historier og mennesker.

Powered by Labrador CMS