Dette vogntoget finnes ikke mer, det brant opp på Autobahn 1 i Tyskland onsdag 26. januar.
Dette vogntoget finnes ikke mer, det brant opp på Autobahn 1 i Tyskland onsdag 26. januar.

Motivlakkert Scania brant opp

Den forseggjorte bruksbilen Varusschlacht brant da den transporterte matvarer i går.

Publisert

Onsdag ettermiddag, 26. januar 2022, brant et vogntog fullstendig opp på motorveien A1 ved Bremen i Tyskland.

Vogntoget var et av nordtyske Heide Logistiks mange motivlakkerte og forseggjorte vogntog, som er i daglig drift; nærmere bestemt Varusschlacht (Slaget ved Teutoburgerskogen). Det begynte å brenne etter en dekkeksplosjon.

Da de første brann- og redningsstyrkene fra Feuerwehr Bremen ankom, var vogntoget som var lastet med mat fullstendig oppslukt av flammer. Brannvernet brukte en stor mengde skum for å slukke brannen i vogntoget som nå er fullstendig ødelagt.

Brannmannskapene gikk grundig til verks da de skummet vogntoget på motorveien A1 ved Bremen. Vogntoget ble totalskadd før det ble slukket.
Brannmannskapene gikk grundig til verks da de skummet vogntoget på motorveien A1 ved Bremen. Vogntoget ble totalskadd før det ble slukket.

Utrykningsetatene hadde 13 kjøretøy og rundt 35 arbeidere på plass under slukkingen. Det gikk bra med sjåføren som parkerte i veikanten og kom seg fremfor vogntoget etter dekkeksplosjonen og brannstarten.

Varusschlacht

Motivlakkeringen på vogntoget viser slaget ved Teutoburgerskogen, (nordvest i dagens Tyskland) som fant sted i år 9 da en allianse av germanske stammer, ledet av Arminius, i et bakholdsangrep i nærheten av Teutoburgerskogen utslettet tre romerske legioner.

Romerne ble ledet av Publius Quinctilius Varus. Derav navnet: Varusschlacht (Varus-slakten). Disse legionene ble aldri gjenopprettet.

Heide Logistik

Logistikkselskapet ble grunnlagt i 2004 av Mario Bruns. Til og begynne med fraktet bedriften varer mellom Antwerpen og Hamburg.

I dag omfatter lastebilflåten mer enn 30 kjøretøy som hovedsakelig transporterer kjøle- og frysevarer mellom destinasjoner i Tyskland og Benelux-landene.

Hovedkontoret er i Kirchlinteln, midt i trekanten mellom Hamburg, Bremen og Hannover, nord i Tyskland.

Transportselskapet har mange motivlakkerte vogntog. Se bilder av vogntogene på Heide Logistiks facebookside.

Powered by Labrador CMS