68: I Italia må alle slutte å kjøre biler med totalvekt over 20 tonn ved fylte 68. Sjåføren på dette vogntoget som ble stoppet av italiensk polizia var 86 år!

Var nesten 20 år for gammel til å kjøre vogntoget

Sjåføren var nok glad i å kjøre lastebil, men alderen hadde innhentet ham for mange år siden. Man skal vel helst sitte i en olivenlund med et glass vin når man er 68 år i støvellandet.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag morgen 26. august på den italienske riksveien SS3bis, oppdaget en politipatrulje en tydelig gammel mann som satt bak rattet på en trekkvogn med semitrailer. 

I Italia er dette mistenkelig, fordi de lokale forskriftene behandler aldersbegrensninger svært restriktivt for landets innbyggere. Skal man kjøre kjøretøy med totalvekt over 20 tonn, må personer i alderen 65-68 år gjennomgå spesielle medisinske undersøkelser hvert år. Ved fylte 68 år fratas retten til å kjøre slike tunge kjøretøy, uten unntak.

NB: Dette gjelder kun for italienere. Norske lastebilsjåfører har lov til å kjøre i Italia selv om de er eldre enn 68 år!

Ved kontrollen i Verghereto fikk politiet raskt bekreftet førerens høye alder og dermed også et brudd på reglene. Mannen, som bodde i nærliggende Bagno di Romagna, var 86 år gammel, så han overskred grensen ovenfor med nesten to tiår. Til tross for dette ga han fortsatt ikke opp å kjøre lastebiler, og hadde beholdt førerkort for lettere kjøretøy.

I tillegg til aldersbruddet, hadde han plassert en magnet som manipulerte kjøre- og hviletidene.

Sjåføren fikk en bot på 2000 euro og inndratt førerkortet for personbil.

I tillegg ble transportselskapet straffet ved at lastebilen ble satt en månedslang «administrativ arrest», slik et det ikke kan brukes denne perioden.

Powered by Labrador CMS