Illustrasjonsbilde, politi.

Sa han var edru da han veltet vogntoget - og drakk i førerhuset etter velten

Lastebilsjåfør i norsk firma blåste til 2,08 promille etter lastebilvelt.

Publisert Sist oppdatert

Mandag mellom klokken 13 og 14 kjørte et vogntog av veien og ble liggende på siden ved Voldsveien i Skien.

Telemarksavisa (krever abonnement) skriver at sjåføren var en 29 år gammel polsk mann, ansatt i et norsk firma, og han skal ha blitt værende i styrehuset flere minutter etter velten.

Da politiet kom sjåføren, blåste i alkometeret viste det 2,08 i promille. 29-åringen hevder han var edru ved velten, men drakk «store mengder vodka like etterpå».

Telemarksavisa skriver at 29-åringen møtte i Telemark tingrett tirsdag, fordi politiet ønsker å varetektsfengsle ham fram til de har fått blodprøvesvar og kan kjøre rettssak mot ham om en drøy uke. 

Dommeren trodde ikke på sjåførens forklaring om vodka-styrtingen etter velten, men ville likevel ikke gå med på politiets ønske om fire uker varetektsfengsling, og gikk for meldeplikt i Norge.

Politiet på sin side har anket avgjørelsen, da de tror det er fare for at sjåføren, som bor med sin kjæreste i Polen ikke vil innfinne seg i Norge når det kommer en avgjørelse i saken om straff. 

Politifullmektig Caroline Gunnesdal sier de tar slike saker svært alvorlig:

– Med så høy promille er det snakk om ubetinget fengselsstraff. Selve strafferammen for ruspåvirket kjøring er opptil ett år. Hva det blir i denne saken må vi komme tilbake til, sier hun til NRK.

Inntil lagmannsretten har avgjort spørsmålet om varetektsfengsling – noe som pleier å ta et par dager – må den polske sjåføren sitte bak lås og slå. 

Powered by Labrador CMS